По празниците се пазете от крадци

Кражбите са едни от най-често срещаните престъпления. Те особено зачестяват по време на празници. А сега предстоят едни от най-важните празнични дни, свързани с честването на Коледа и Нова година. Как да опазим имотите си от посегателства? На този въпрос по молба на “Приятел” отговори началникът на Районното полицейско управление в Самоков главен инспектор Мирослав Духалов.
Най-често се краде там, където няма полицейско присъствие – извън населените места, тъй като собствениците посещават имотите си – вили и др., периодично и нямат постоянен контрол върху тях, поясни г-н Духалов. Той препоръча гражданите по празниците да бъдат особено бдителни и да следят за появата на непознати със съмнително поведение. При установяване на такива лица е необходимо незабавно да се сигнализира на полицията на тел. 0722/66-131, за да може своевременно да се изпрати патрул на място и да се провери въпросното подозрително лице.
Това ще допринесе за предотвратяването на евентуални кражби, а и полицията ще разполага с кръг от заподозрени, което при нужда ще бъде от полза за работата, обобщи М. Духалов.
Полицейският шеф допълни, че честването на студентския празник в Боровец и на други места в общината е преминало сравнително спокойно. Благодарение на засиленото полицейско присъствие са предотвратени евентуални инциденти. Не е имало, по данни на полицията, фрапиращи случаи. Два инцидента, както се изрази Духалов, са били неутрализирани бързо и виновните за тях са подписали протокол за нарушение на обществения ред.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*