ПП ГЕРБ – Самоков: “Образованието е приоритет за нас, трябва да е приоритет и за обществото”

ПП ГЕРБ – Самоков проведе среща-разговор с десетки учители от общината. Поводът беше Международният ден на учителя, а официални гости на събитието бяха г-жа Милена Дамянова – председател на парламентарната комисия по образование, народният представител от ГЕРБ Ирена Коцева и Венета Галева – кандидат на ГЕРБ за кмет на Самоков, заедно с голяма част от колегите им – кандидати за общински съветници.
Г-жа Дамянова изказа искрена благодарност към преподавателите за това, че в днешните тежки за професията моменти те продължават мисията си и я изпълняват така всеотдайно и отговорно. „В такива моменти винаги си спомням моите учителски години с умиление и това ме кара да съм горда с професията ни. Благодаря ви, че не се отказвате. Благодаря ви като колега, като родител и като гражданин“ – сподели още Дамянова. Тя поясни и моменти от новия Закон за образованието, за чието изготвяне тя има основна заслуга. Г-жа Дамянова пожела на всички да участват в доразработването му с реални и прагматични предложения, каквито са давали по време на активното си участие в кръглите маси при изработването му.
Г-жа Ирена Коцева също поздрави колегите си с празника, като сподели своята увереност, че те отново ще подкрепят на 25-ти октомври с № 21 в бюлетината Венета Галева – кандидат за кмет на община Самоков и екипа й от листата за общински съветници, защото винаги са изпълнявали ангажиментите си пред тях. „Надявам се да подкрепите Венчето, защото тя е прекрасен човек и професионалист, на когото може да се вярва. Подкрепете я, за да има едно по-добро утре за нас и нашите деца“ – допълни тя.
Учителите бяха поздравени и от Венета Галева, която им пожела много здраве и успехи, за да продължат да утвърждават професията си като най-важната житейска мисия. Тя се спря на отделни моменти от предизборната си програма, като акцентира върху въвеждането на дуалната система, преминаването към делегирани бюджети в детските градини, изграждането на младежки център за занимания по интереси и др. „Вече водим разговори за реално отваряне на колеж по туризъм в Самоков“ – завърши Галева.
Следващата голяма среща, която ГЕРБ – Самоков организира и за която вече има голям интерес, ще бъде на 12.10.2015 г. с представители на бизнеса.
Време е!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*