Празник на българщината ще има в Боровец

Вилни селища „Ягода” и „Малина” в Боровец са инициатори на Празник на българщината, който ще се състои от 11 до 13 септември – петък, събота и неделя. Целта е да се популяризира родният туризъм, като се покажат самобитните български традиции.
Специални щандове, подредени още в петък, ще предлагат и през трите дни хубавите български вина и ракии, розово масло, домашна баница, ястия, сладка. Ще могат да бъдат разгледани и творби на наши майстори на художествени занаяти – дърворезбари, грънчари, ковачи, ножари.
Официалното откриване на празника е в петък от 20 ч. В събота от 10 ч. пък всеки желаещ ще може да се научи да меси и да разточва кори за баница, както и да се запознае с характерните национални гозби. Около обяд ще бъдат демонстрирани и традиционните български облекла през вековете. Следобед пък желаещите ще могат да получат и уроци по народни танци със съдействието на самодейци от Радуил. Организаторите предвиждат след това надиграване и надпяване. Веселието с оркестър, танци, песни и голям огън ще продължи до късно вечерта.
Официалното закриване на празника е планирано за неделя от 12 ч., но посещения се предвиждат до късния следобед.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*