Пребиха и обраха жена пред дома й, побойниците бяха задържани

Пострадалата жена

Около 4.45 ч. на 9 март жена от Самоков сигнализирала на тел. 112, че приятелката й е била нападната и ограбена пред дома й на ул. „Македония“. Служителите на Районното управление на полицията изяснили, че прибирайки се след празненство по случай 8 март, двете жени били нападнати и съборени на земята от двама непознати. Докато единият нападател безуспешно се опитвал да издърпа дамската чанта на 29-годишната жена, съучастникът му започнал да нанася удари с крака по главата и тялото на 25-годишната й приятелка и отнел чантата й, в която имало портфейл с 20 лева, лични документи и дребни вещи. После двамата избягали в неизвестна посока.
Малко по-късно в „Спешна помощ” било установено, че 25-годишната жена е с аркада на левия клепач, подутини около очите и охлузвания по коленете.
Местните криминалисти още същия ден разкрили и задържали побойниците – циганите К. С. /20 г./, криминално проявен, и К. М. /18 г./, и двамата от Самоков. Срещу тях е образувано бързо производство за престъпление по чл. 198 от Наказателния кодекс под наблюдението на Районната прокуратура. На 10 март на извършителите са повдигнати обвинения за грабеж и опит за грабеж и с постановление на наблюдаващия прокурор им е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*