Пречат ли цветята и зеленината?

От седем години сме разработили около блокове в нашия квартал „Самоково” пространство, като сме засадили цветя. Всички се радваме, поливаме, плевим, най-много съседките ни Латинка и Малинка от бл. 18. От известно време обаче наш съсед – Илия, живеещ също в бл. 18, вх. А, е настроен негативно към тази дейност, обижда жените и унищожава цветята. На въпроса „Защо?”, отговаря „Защото е незаконно”. Не признава нищо. Всеки ден скубе цветя, изкоренява храсти, нищо не е в състояние да промени мнението му.
Възмутени сме до безкрайност. Ще направи така, че да предизвика мъжете от блока да минат към саморазправа с него.
Този мъж посещава и пенсионерския клуб в кв. „Самоково”. И там се държи предизвикателно. Прави скандали и вече е предупреден от клубното ръководство – ако не спре, ще му се забрани посещението в клуба.
Оставаме с надежда, че съвестта на този човек ще проговори и той ще спре да унищожава онова, което сме създали с труд и много любов.
Сега сме в безизходица. Този мъж има прекрасна съпруга и заради нея и заради възрастта му го търпим. Но всичко има граница. Ако не спре със сегашното си поведение, ще поискаме съдействие от кмета, полицията и съда, включително може да поискаме и да бъде изселен от блока.

Живеещите в бл. 18 на кв. „Самоково”, вх. А и вх. Б, и на съседната улица „Охрид”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*