Приключенски фестивал в Боровец на 20 и 21 юли

На 20 и 21 юли Боровец ще бъде сцена на нов фестивал с планински приключения. Всеки, който иска да предизвика себе си, да се наслади на любимите си планински спортове и забавления или да опита нещо ново, е добре дошъл, казаха организаторите.
Желаещите ги очакват полети с балони, разнообразни турове за планинско колоездене и скално катерене, забавления за деца, състезания и игри за цялото семейство, йога практика, музика и… едно приповдигнато спортно-лятно настроение.
Adventure Fest Borovets ще започне рано сутринта в събота, на 20 юли, в 8 ч., с впечатляващо издигане на балона в подножието на писта „Иглика“. Включете се в привързаните полети и ще можете да са насладите на необятната красота на Рила от птичи поглед. Полетите ще са с продължителност около 10 минути и са подходящи както за деца, така и за възрастни. По повод откриването на празника полетите в събота сутрин ще бъдат на специална цена от 20 лв. за възрастни и 10 лв. за деца с предварително записване.
Ако сте от най-запалените ентусиасти на планинското колоездене, по време на фестивала ще можете да се включите в три уъркшопа с момчетата от Borovets Mountain Bike Park. Трите открити урока ще разкрият тънкостите на всеки един от стиловете каране.
Ако сте начинаещи, ще може да се запознаете с планинското колоездене по време на организирания тур по фамилното трасе в курорта. А ако вече сте напреднал байкър със солиден опит, ще можете да се пуснете заедно с водачите по някое от downhill трасетата на парка и да обмените опит с тях. Байк турът на All mountain трасето в неделя, на 21 юли, предлага изживявания както за начинаещи, които търсят леко екстремно предизвикателство, така и за напреднали карачи, които искат да релаксират тази сутрин с по-леко каране. Тези, които нямат колело за планинско колоездене, ще могат да наемат велосипед от Adventure Center Borosport с 20 % отстъпка.
В събота пък родители и деца ще могат да се включат в щафетното състезание по планинско колоездене. Семействата ще се състезават заедно за специалните награди, а забавлението е гарантирано.
С интересни предложения ще се представи и екипът на Borovets Climbing & Mountaineering. На 20 и 21 юли едни от най-талантливите катерачи на България ще организират уъркшопи на катерачния обект „Водохващането“. Ако скалното катерене винаги ви е било любопитно, фестивалът е идеалният повод да се впуснете в пленителния свят на този все по-популярен спорт. Катерачните обекти в Боровец са напълно подходящи за начинаещи и ще позволят на желаещите да свикнат с техниките, които са необходими за по-предизвикателните скални обекти и върхове в бъдеще.
За тези, за които йога практиката е не само спорт, а начин на живот, новият фест предлага три безплатни йога сесии. Съчетанието на полезните действия на йога и чистия планински въздух е гаранция за пълноценно релаксиране и постигане на спокойствие на тялото и духа. Заниманията ще бъдат в събота от 10 и от 17 ч. и в неделя от 10 ч.
Ако пък искате да проверите възможностите и точността си, ще можете да предизвикате себе си на състезанието по стрелба с лък в неделя от 16 ч.
Новият фестивал е за всички, които обичат планината и планинските приключения, независимо от възрастта и опита си. Много от предлаганите изяви са напълно подходящи за деца, а въженият град „Бороландия“ и едноименният детски кът на открито също ще бъдат притегателно място за малчуганите. В събота детският клуб „Бороландия“ ще посрещне малките планинари безплатно между 14 и 15 ч., а в неделя следобед екипът на въжения град „Бороландия“ ще преведе децата по един забавен маршрут, високо сред короните на дърветата.
По време на фестивала ще има бар на открито пред хотел „Рила” със свежи летни коктейли, сладолед, лакомства от сладкарския кът на хотела, студена бира и музика. В 16 ч. пък блогърката за пътешествия Ели Иванова ще представи своята книга „52 екопътеки за всеки“ – своеобразен бестселър,  който описва маршрути из родната природа, по един за всяка събота и неделя в годината.
Специален гост на феста ще бъде и парти колата на Red Bull – ALEKO. DJ Vankata ще зарежда всички приключенци в курорта с много музика и настроение.
За участие в отделните прояви по време на фестивала е необходимо да се запишете предварително. Формата за участие може да се попълни на  http://bit.ly/2JoPqPO

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*