Природата извайва човешки образ

Нашият съгражданин инж. Петър Чарийски ни изпрати поместените тук два фотоса със следния интригуващ текст:
Предлагам на Вашето внимание снимка на едно формирование, получаващо се от своеобразното наслагване на върховете в района на Скакавците – група от рилски върхове между реките Бели Искър и Черни Искър, които се виждат много добре от Самоков. Според мен е очевидна удивителната прилика с глава на лежащ човек /в профил/ и е учудващо защо досега никой не го е забелязал.
„Главата“ може да бъде ясно видяна от много места в Самоков. Приложената снимка е направена от района на въжения мост на Искъра при спортната зала. Подобно нещо може да се види и от самия център на града ни – от източната страна на железарския магазин, който е срещу читалище-паметник „Отец Паисий”. При ясно време и при добра видимост /есента дава тази възможност/ всеки наблюдател с нормално зрение и малко въображение би могъл да види отсреща, в Рила, твърде детайлно оформен човешки профил.
За по-добра илюстрация и в потвърждение на казаното с помощта на Photoshop на малката снимка показвам профил на старец с брада, който почти напълно съвпада с описаното по-горе образувание.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*