Простихме се с Ангел Николов

На 19 януари почина на 63 години Ангел Николов – бивш кмет и бивш председател на Общинския съвет, дългогодишен общински съветник, учител, стопански ръководител и общественик.
„Ще помним неговия професионализъм и всеотдайността му към работата, чувството му за отговорност и отдадеността в усилията му за благото на родния му град. Ангел Николов бе виден местен политик, човечен и отдаден на работата си, който винаги защитаваше и отстояваше интересите на Самоков. През годините на своето управление той положи всички усилия за доброто и благополучието на своите съграждани”, се изтъква в съболезнователно писмо на председателя на Националния съвет на БСП Сергей Станишев, което бе прочетено на поклонението от местния лидер на социалистите Силвия Стойчева.
Поклонението се състоя на 21 януари в Ритуалната зала.
В траурното си слово кметът Владимир Георгиев заяви, че каузата на Николов е била преуспяването на Самоковска община.
„При цялото политическо противоборство никой не може да отрече онова, което бе постигнато през неговите два мандата със замах и темпо. Построеното остава, постигнатото повишава критерия към следващите”, изтъкна Георгиев. Той добави, че А. Николов се е гордеел със своя град, бил е пристрастен към историята му и е имал куража да отстоява позициите си при всякакви обстоятелства. Той е останал верен на партийните си убеждения докрая, като е бил не просто член на БСП, а енергично е действал и присъствал в живота на организацията.
В същия ден по-късно Ангел Николов бе погребан в гробищния парк „Ридо” от свещ. Михаил Колев в присъствието на много ръководители и граждани на Самоков и гости от другаде.
С бившия кмет на града ни се простиха народните представители Кирил Добрев и Цветан Сичанов, председателката на Общинския съвет Ирена Коцева, зам.-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, общински съветници, стопански ръководители, бизнесмени, културни деятели, общественици, стотици граждани.

***

Ангел Николов е роден на 25 август 1949 г. Бил е учител, организационен работник, директор на градското търговско предприятие, а след промените, в началото на 90-те години на миналия век, навлиза в частния бизнес. Дългогодишен общински съветник. През 2002 г. е избран за председател на Общинския съвет, а на следващата 2003 г. печели местните избори и става кмет на Самоковска община. В 2007 г. е избран за втори мандат начело на общината. След изборите през 2011 г. беше общински съветник.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*