Протестите за ремонт на пътя за Дупница ще бъдат подновени

От Инициативния комитет в Самоков заявиха, че са в готовност за подновяване на протестите с искания за спешен ремонт на дупнишкия път, докато не бъде официално обявена процедура за рехабилитация на това невралгично шосе.
От комитета са категорични, че снемат доверието си от Агенция „Пътна инфраструктура” и няма да преговарят по никакъв повод с нейни представители.
Инициативният комитет уличава в лъжа ръководителят на агенцията инж. Дончо Атанасов и министъра на регионалното строителство и благоустройството Николай Нанков.
Същевременно се припомня, че само за две денонощия на този път преди няколко дни са станали четири катастрофи.
Открито писмо на Инициативния комитет до министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” публикуваме по-долу.

х х х

Отворено писмо

на Инициативния комитет за ремонт на пътя за Дупница до министъра на регионалното развитие и благоустройството и до Агенция „Пътна инфраструктура”

Уважаеми господин министър, уважаеми г-н Атанасов,
Населението на Самоков е подведено и излъгано за пореден път относно рехабилитацията на важните за града главни пътни артерии. Те са в окаяно състояние, а някои от тях не са ремонтирани от няколко десетилетия.
През май общественото недоволство доведе до протест по повод окаяното състояние на път II-62 в частта му от Самоков до Дупница. Веднага след протеста бяхме поканени на среща заедно с кмета на общината Владимир Георгиев. Беше ни обещано, че ремонт ще има това лято и пътят ще бъде включен в Оперативна програма „Региони в растеж”.
Заявеният срок за стартиране на процедурата беше 15 юни 2017 г. Въпреки че инж. Дончно Атанасов даде гаранция, че средства ще бъдат осигурени, нищо от обещаното не се случи.
Веднага след изтичането на уговореният срок Вие, г-н министър, заявихте в парламента, че през юли 2017 г., ще се търси изпълнител за ремонт на път II-62 и отново решихме да Ви се доверим и да изчакаме. Разбира се, както очаквахме, и това не се случи!
За капак на всички лъжи дотук, през вчерашния ден експерти на Агенция „Пътна инфраструктура” са оглеждали канавките при село Клисура за евентуално отводняване в участък на Дервена. На въпрос кога ще бъде ремонтиран пътят, те са отговорили, че такъв ремонт няма да има, защото няма финансиране и отчуждаване на терена около пътя.
Уважаеми господа, терените около път II-62 са отчуждени преди 10 години и местната управа е писала неведнъж до Агенция „Пътна инфраструктура” за нуждата от спешен ремонт на този път и не само на него.
Тъй като катастрофите по този път винаги остават в медийно затъмнение, примомняме, че за последните 48 часа в този район и път станаха 4 тежки пътно-транспортни произшествия и пътят беше затварян два пъти. Освен местните медии, никоя друга не пожела да оповести за тях.
В закючение желаем да заявим твърдата си позиция – рехабилитация на път II-62 сега, не след десетилетие.
Ние от Инициативния комитет в Самоков снемаме доверието си към Агенция „Пътна инфраструктура” и няма да преговаряме по никакъв повод с нейни служители и ръководители.
Инициативният комитет – Самоков заявява, че е в готовност за подновяване на протестите на пътя, докато не бъде стартирана и обявена официално процедура за рехабилитация на път II-62 в частта му Самоков – Дупница.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*