Първа загуба в първенството – 91:105 от “Лукойл Академик”

Бившият ас на „Рилски” Тери Смит дриблира пред погледа на Върнън Тейлър. На заден план се води още една „самоковска” битка – дългогодишният ни бивш капитан Александър Груев е пазен от младока Дарин Иванов. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Воденият от Росен Барчовски тим на “Рилски спортист” записа първо поражение в Националната баскетболна лига. Нашите момчета паднаха с 91:105 при гостуването си на “Лукойл Академик” на 26 октомври след слаба игра в защита и се свлякоха до 6-ото място в класирането с мач по-малко.
В невероятно резултатно първо полувреме /50:50/ гостите показаха вдъхновяваща игра и с отлични изяви на Върнън Тейлър и Златин Георгиев поддържаха пълно равновесие на площадката.
След антракта обаче “Рилски” трудно удържаше противника и постепенно “студентите” поведоха в резултата чрез Чарлс Томас и младия талант Крис Минков. На домакините им потръгна и стрелбата от тройката, а и голяма част от изстрелите им от средно разстояние поразиха целта /69 %/.
На тима ни натежа и неубедителното представяне на 218-сантиметровия Йън Чайлс, който във втори пореден мач не показа възможностите си. Най-високият играч в родното първенство записа едва 8 точки и 3 борби въпреки гигантския си ръст и наглед добрата си игра от близко разстояние.
Старши треньорът Росен Барчовски с право разкритикува подопечните си след дуела в Правец.
“Искам да поздравя “Лукойл Академик” за победата. Ние цял мач правехме едно и също – да играем слабо в защита. Вярно е, че домакините открай време в тази зала вкарват много, това е стара истина, но за да искаш да ги победиш, е нужно да ги лимитираш. Недопустимо е за едно полувреме да ти вкарат 50 точки”, недоволен бе Барчовски. Той вдигна пръст и на Йън Чайлс заради неубедителните му изяви в последно време.
“Липсва ни приносът на Йън. Той не е взет, за да има такъв малък принос и трябва значително да подобри играта си”, категоричен бе 54-годишният специалист.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*