Радина Илиева помогна на България /до 15 г./ да стигне до две победи на Балканиадата в Клуж

Капитанът на шампионския отбор на баскетболния „Рилски спортист” за момичета до 14 г. Радина Илиева бе включена в състава на България в по-горната възрастова група – до 15 г., за състоялата се от 12 до 15 декември Балканиада в Клуж-Напока, Румъния.
Националките започнаха с две загуби участието си на турнира във втория по-големина румънски град. Нашите момичета водеха на Унгария до последната четвърт, но допуснаха обрат и в крайна сметка загубиха с 52:58. Последва още по-тежко поражение от Румъния с 29:55. Българките се реваншираха с две поредни победи над Македония – 64:43 и 70:42. Едва навършилата 14 г. Радина Илиева бе сред най-резултатните ни състезателки в тези мачове и отбеляза съответно 8 и 14 точки.
Треньорите Лъчезар Коцев и Жанет Жельова бяха избрали общо 14 момичета за надпреварата. В тима бяха включени по две представителки на столичните „Левски”, „Септември” и „Шампион 2006”, както и на „Дунав” /Русе/, а по една състезателка имаха „Чардафон-Орловец” /Габрово/, „Доростол” /Силистра/, „Славия” /София/, „Балкан” /Ботевград/, „Рилски спортист” и отбор от Италия.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*