Радослав Каймаканов участва в благотворителна изложба в София

Радослав Каймаканов показва своята снимка по време на откриването на изложбата в София. Снимка: Пламен Андреев

Самоковският фотограф Радослав Каймаканов участва в благотворителната пътуваща изложба под надслов „Надежда през обектива”. Проявата бе открита на 12 декември, в столичния Zoom box center в Студентски град. Събраните средства ще бъдат дарени на дневния център за деца с увреждания „Дъга” в Панагюрище.
„Главната организаторка на изложбата Моника Димитрова, с която сме приятели, ме покани да участвам и да изпратя мои снимки. Тя избра един от фотосите на малкия готвач Християн Иванов, който в понеделник навърши 5 години. Той е сред моите любими „модели”, а въпросната снимка, заедно с цяла негова фотосесия, направих в Туристическата градина през есента. По време на откриването на изложбата снимката се прие добре и имаше интерес към нея, а един от гостите дори си я поръча”, заяви за „Приятел” Каймаканов. Сега ще бъде направено копие на снимката и то ще бъде изпратено по пощата на новия си притежател.
Целта е колкото се може повече копия на фотосите да бъдат продадени, а сред изложените в галериите винаги да има в наличност от всяка участваща снимка. „Произведенията струват по 50 лв. За хората, които искат да дарят пари, но нямат възможността да си закупят снимка, е сложена и специална кутия за дарения”, разясни младият самоковски фотограф.
Радослав Каймаканов е деветокласник в СУ „Никола Велчев”, тренира борба. Започва да снима само преди година, но работи много интензивно, като често сменя апарати и обективи, без обаче да изневерява на любимата си марка Canon.
”Участието ми в тази благородна инициатива е голям успех за мен, защото свои снимки са изложили големи фотографи като Пламен Андреев, Динко Динев, Калин Костов, Нина Абрашева, самата Моника Димитрова… Надявам се да съберем достатъчно средства за нуждаещите се деца от Панагюрище и да съм в полза на общата кауза”, сподели Радослав.
Любителите на фотографията могат да се насладят и да избират между изложените 44 снимки от 20 автори. Изложбата ще остане в София до 22 декември, а от 5 януари ще се премести в Панагюрище. Следват изложения в Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Очаква се през март изложбата да акостира и в Самоков.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*