Радостина Иванова: „Мечтайте и осъществявайте!”

Десетокласничката от СОУ „Отец Паисий” Радостина Иванова бе гост за втори път на клуб „Събеседник по желание” към Младежкия дом. Срещата се състоя на 27 ноември.
„Радостина е красива, талантлива и винаги усмихната млада дама. Тя рисува, пише стихове, прави приложно изкуство и има разностранни интереси”, представи гостенката директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова, която бе и водеща на срещата.
Чаровната девойка е и член на клуб „Арт палитра” към дома. Г-жа Щъркелова добави, че Радостина е една от най-дейните й сътруднички при осъществяване на различните инициативи. В залата бяха подредени рисунки на ученичката с маслени бои на платно, туш с писец и перо, натюрморт с акварелни бои. Изложени бяха и красиви модели на облекла – една от мечтите на десетокласничката е да бъде моден дизайнер.
„Първият ми допир с рисуването бе в първи клас, когато изрисувах всичките учебници и тетрадки на сестра ми”, сподели през смях г-ца Иванова. Тя заяви, че от малка обича и да танцува, като в момента ходи и на уроци. „Вдъхновяват ме хората около мен – семейството ми и приятелят ми, които винаги ме подкрепят и ме стимулират да правя нови неща и да се справям добре и в училище”, призна Радостина.
„Много ми се иска членовете на „Арт палитра” да направим подаръци на децата от Центъра за настаняване от семен тип за Коледа”, отговори Р. Иванова на въпрос на водещата за бъдещата дейност на клуба, като добави, че подобни прояви не трябва да бъдат свързани единствено с празнични дни, а хората да са добри всеки ден и навсякъде, „за да стане светът по-добро място за живеене”.
Радостина пожела на гостите на срещата – четвъртокласници с ръководител Виолета Никова от НУ „Станислав Доспевски”, да следват мечтите си и когато набележат своята цел в живота, да не се отказват от нея и да се опитат да я осъществят, като им заръча „каквото и да се случва по пътя, останете добри хора”.
Л. Щъркелова и приятелките от клуб „Арт палитра” затрупаха Радостина с подаръци. Песен – подарък отправи и певицата Мона Славова. „Обичайте българщината и бъдете трудолюбиви”, призова тя подрастващите.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*