Разгром с 4:1 над “Балкан”, двама Викторовци герои за “Рилски” /пълен репортаж/

Виктор Младенов /вдясно/

Най-изразителната си победа от началото на сезона постигна тимът на “Рилски спортист” в двубоя от 8-ия кръг на Югозападната Трета лига срещу “Балкан” /Ботевград/. Нашите момчета сразиха опонента си с 4:1 и нанесоха първа загуба на гостите по оста Самоков-Ботевград на футболния фронт от 2863 дни или от 8 години насам!
Не бяха минали и 60 секунди, когато падна първият гол в двубоя. Ветераните Васил Киров и Иван Гемеджиев комбинираха бързо при изпълнение на ъглов удар и след центрирането Колев засече неспасяемо топката с глава и я прати в близкия ъгъл за 1:0. Шест минути по-късно Виктор Младенов оползотвори хубаво прострелно подаване на Ангел Максимов в наказателното поле на гостите и отблизо вкара за 2:0.
Всички на стадиона вече очакваха спокойна и убедителна победа за своите любимци, но вместо това нелепа грешка в нашата отбрана доведе до намаляване на резултата. Десният бек Калоян Янков действа разконцентрирано в защита и позволи на Цветелин Цаковски да му отнеме топката, а за последния не бе проблем да преодолее и стража Марио Райчев. До края на полувремето ботевградчани продължиха да пресират “оранжевите”, като предизвикаха смут в техните редици, но стигнаха само до няколко далечни удара, спасени хладнокръвно от Райчев.
В края на тази част дойде и най-неприятният момент в мача. Гемеджиев се опита да попречи на Цветослав Ботев от “Балкан” да изчисти топката, но опитният футболист не прецени добре влизането си и засрещна лошо крака на своя опонент. Той бе моментално откаран с линейка в самоковската болница със съмнения за счупен крак. За неразчетената си постъпка пък Гемеджиев получи жълт картон. Все пак в средата на втората част, когато Ботев бе докаран от “МБАЛ-Самоков”, Гемеджиев спортсменски отиде да му се извини.
“Рилски” излезе за второто полувреме с нагласата бързо да реши мача в своя полза. Влезлият като резерва таран Петко Петков пропиля отлична възможност за гол след като остана сам срещу стража на гостите – засуети се и топката му бе отнета. В 61-ата мин. Петков се реваншира с хубава асистенция към Виктор Младенов, който въпреки че не намери по най-добрия начин топката, от десетина метра успя да реализира за 3:1. Точка на спора сложи резервата Доменик Аврамов. Крилото вкара с плътен удар от точката за изпълнение на дузпи след страхотен самостоятелен пробив и двойно подаване с Киров в 89-ата мин. Преди това пък попадение на Жак Пехливанов бе отменено заради засада, а негов мощен удар бе отразен с вещина от стража на “зелените”.
Около 300 зрители изгледаха срещата на ст. “Искър”, а между тях бяха легендите на “Левски” и “Славия” от 70-те и 80-те години на миналия век Воин Войнов и Чавдар Цветков, кметът Владимир Георгиев, шефът на полицията Филип Благоев, общински съветници, както и един от най-добрите играчи на Ботевград от последните десетилетия Иван Редовски.
С категоричната победа и спечелените 3 т. “Рилски” отново се изкачи до 9-ото място в подреждането с 11 пункта, докато “Балкан” остава 16-и с едва 4 т.
В следващия кръг самоковци ще се изправят срещу “Велбъжд”. Дербито в Кюстендил е насрочено за 2 октомври, неделя, от 16 ч.
“Рилски спортист”: Райчев, Янков, Колев, Пътников /ж.к./, Крумов, Максимов /73-Аврамов/, Младенов, Пехливанов, Захариев /57-Ръсовски/, Гемеджиев /ж.к., 48-Петков/, Киров

Югозападна Трета лига, 8 кръг
“Пирин” /Раз/ – “Свобода” /Пещ/ – 0:0
“Вихрен” – “Сливнишки герой” – 0:2
“Пирин” /ГД/ – “Беласица” – 1:0
“Чавдар” /Етр/ – “Германея” – 1:1
“Ботев” /Ихт/ – “Марек” – 4:1
“Миньор” /Пк/ – “Струмска слава” – 0:0
“Хебър” – “Чепинец” – 3:0
“Септември” – “Велбъжд” – 1:1
“Р. спортист” – “Балкан” – 4:1

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*