Разясняват на младите как да си осигурят финансиране от Европа

Представители на Областния информационен център гостуваха на 18 март в ПГ „Константин Фотинов”, където се срещнаха със зрелостници – ученици от 12 клас.
Антон Андонов, експерт „Комуникация и информация”, разказа за дейността на центъра, който осигурява достъп до информация за т. нар. кохезионна политика на ЕС. Г-н Андонов обясни как завършващите средно образование могат да се възползват от европейските програми, независимо дали ще продължат да учат или не. Главното е идеите да се превърнат в проекти, с които да се кандидатства за финансиране.
За всички възможности за кандидатстване за европейско финансиране през новия програмен период /2014–2020 г./ може да се потърси информация от центъра /София, бул. „Витоша” 99/, както и от Центъра за развитие на човешките ресурси и от представителството на Европейската комисия /София, площад „Славейков”/.
„Искайте! Търсете! Настоявайте! При добър проект винаги ще получите финансиране”, категоричен бе експертът.
Присъстващите попълниха анкета „Да създадем заедно България 2020”. Тази правителствена кампания цели да се откроят проблемите на всяко населено място и да се търси възможност чрез оперативните програми да се помогне за тяхното решаване.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*