Резултати от предизборната анкета на сайта ни

Завърши първата анкета в обновения сайт на вестник „Приятел” – www.vestnikpriatel.com. Тя бе свързана с предстоящите местни избори и по-специално с избирането на кмет на община Самоков. Посетителите на сайта имаха на разположение две седмици, за да подкрепят една от 15-те кандидатури.

Финална подредба:
1. Владимир Георгиев – в случая може да го сравним с чудото на Формула 1 – Себастиан Фетел, защото поведе колоната от самото начало и задържа лидерската си позиция до края. Победител в анкетата с 22 % или 86 гласа.
2. Виктор Генов – за мнозина е изненада „среброто” на кандидата на РЗС. Въпреки това, той напълно заслужи тази позиция, тъй като през цялото време бе на „една ръка разстояние” от победителя в анкетата. За В. Генов са гласували 1/5-та от участниците в анкетата – 20 % или 78 души.
3. Цветан Сичанов – както се и очакваше, депутатът завърши в призовата тройка. За някои може да бъде изненада изоставането му от лидера Вл. Георгиев, който получи почти два пъти повече гласове. Цв. Сичанов се пребори за 11 % или 44 гласа.
4. Александър Методиев – Сали, както е известен сред самоковци, започна мудно участието си в анкетата, но със силен финален щурм успя да се добере до четвъртото място. За него гласуваха 9 % /36 гл./
5. Ангел Немов – бившият кмет се включи поетапно в анкетата, но накрая успя да се пребори за петата позиция със 7 % /28 гл./.
6. Камелия Ангелова – най-успешно представилата се дама в анкетата. Тя направи силен старт, но забуксува след първата седмица. Все пак се представи достойно с получени 6 % /22 гл./.
6. Петър Чарийски – ситуацията при него е идентична. След взривно начало, което предвещаваше по-добър финал, усилията на привържениците му стигнаха само за поделяне на 6-то място с 6 % /22 гл./.
8. Светлана Атанасова – в последните дни набираше скорост и ако анкетата бе продължила, може би щеше да се издигне още по-високо на стълбичката. Заслужи 5 % /20 гл./.
9. Никой – апатията и безверието, обхванали напоследък доста хора, явно ще продължат. За празен вот са се обединили 5 % /19 гл./, но вероятно не гласувалите на 23 октомври ще бъдат много повече.
10. Бойко Дамянов – след слаб старт последва успешна втора третина, но и неубедителен финал. Дамянов все пак успя да влезе в призовата десетка с 5 % /16 гл./.
11. Йордан Стоянов – страхотният му старт /6 гласа още в първите 2 дни/ предвещаваше по-мащабни резултати за него. Впоследствие изгуби позиции и стигна до финалното си 11-то място с 2 % /9 гл./.
12. Ваня Николова-Гелова – изключително слабо начало в надпреварата, тъй като през първата седмица нямаше получен нито един глас. Все пак към края се отлепи от дъното и даде заявка за относително добро представяне на изборите. За нея гласуваха 2 % /6 гл./.
13. Владимир Владимиров – за разлика от съименника си Владимир Георгиев се представи по-слабо и след двуседмични колебания получи 1 % или 5 гласа.
14. Христо Николов – с получен само един глас се нареди на незавидното 14-то място. Остава му да сътвори ярка предизборна кампания.
15. Евгени Кленов и Янко Славчев – за тяхно съжаление не получиха гласове. Явно ще трябва да направят чудеса, за да се преборят за доверието на съгражданите си.

Анкетата не е представителна и резултатите от нея дават само частична и относителна представа за възможностите на кандидатите, но все пак се очертават известни тенденции.
Трябва да отбележим също, че получихме обаждания от наши читатели за свързани с провеждането на анкетата технически проблеми. При нас всичко беше наред, но използваме тази програма за първи път и не е изключено да има грешки в кода й.
Пожелаваме на всички кандидати честна и открита предизборна кампания и успех! Надяваме се преките резултати от тази кампания да се видят в деня на изборите, 23 октомври, при висока изборна активност!

 

Пълните резултати от анкетата

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Самоковец

    Сладури, през цялото време анкетата ви не работеше както трябва. Кого лажете, бе хора??? Пилците се броят на есен, а по-точно на 23!

+ Leave a Comment

*