Реконструкцията на ул. „Преспа“ се забавя

Снимка: архив

„Защо се бави асфалтирането на „Преспа“ – главната улица на кв. „Самоково“, питат много граждани. Както е известно, там през пролетта бе подменен водопроводът, извършиха се и други дейности и сега самото платно трябва да се благоустрои. „Изпуска се златно време за работа – летният период“, тревожат се хората.
От Общината се съгласиха, че има забавяне, но уточниха, че отговорността за това е на фирмата-изпълнител. Влияние явно оказват и разпространението на коронавируса, и предприетите противоепидемични мерки.
Все пак обещанието е, че от следващата седмица ще започне оформянето на тротоарите на улицата. След това ще се асфалтира и самото платно. Очакванията са това да стане преди началото на зимния сезон.
„Преспа“ е изключително натоварена улица, най-важната за многохилядния квартал „Самоково“, и на нея би трябвало да се работи с предимство“, настояват граждани. Сега преминаването по тази улица е цяло изпитание особено за шофьорите, но и за пешеходците.

х х х

Предстои да се асфалтира и невралгичното място на ул. „Цар Симеон“, зад болницата, където бе спукан водопровод на фирма „Рилски лен“. От много време това място стои неблагоустроено и затруднява безопасността на движението.
В града са асфалтирани улиците „29 декември“ и „Розова долина“. От Общината информираха, че предстои асфалтиране на улици в кв. „Възраждане“ – „Никола Корчев“, „Опълченска“ и „Спартак“. Ще бъде оформен и паркинг при бл. 1 в квартала.
Приключило е асфалтирането в Радуил, Марица, Гуцал и Широки дол. Работата ще продължи в Говедарци, Мала църква и Продановци.
Обявена е нова обществена поръчка за извършване на реконструкцията на канализацията в района на Легето и се очаква в близките дни да стане ясно дали има фирми-кандидати за нейното изпълнение. В този район мазетата на къщите често се наводняват при по-силни дъждове и местните жители от години настояват за ремонт на канализацията. Обектът е включен в капиталовата програма за годината. И тук може би забавянето е свързано с последиците от пандемията.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*