Ремонти и ново строителство в селата

През последните месеци ремонт и подмяна на водопроводи са извършени в Бели Искър, Мала църква, Маджаре, Драгушиново, Долни Окол, Радуил, съобщиха от Общината. В момента работата продължава в Говедарци. Общината закупува материалите, а „ВиК” извършва самите ремонти.
Приключен е и ремонтът на четвъртокласната пътна мрежа, като средствата от държавния бюджет за тази цел са възлезли на 494 хил. лв. Обновени са отсечките Боровец – Бели Искър, Райово – Продановци, Ковачевци – Ярлово, Драгушиново – Злокучане, Горни Окол – Долни Окол, отклоненията за Широки дол, Шипочан и Гуцал. Ремонтиран е и пътят Говедарци – Мала църква.
С 485 хил. лв. общински средства са благоустроени улици в селата. В Говедарци, Радуил и Бели Искър са асфалтирани по две улици. В Гуцал са изкърпени дупки. В Ярлово, Ковачевци, Алино, Рельово, Доспей и Долни Окол са благоустроени по една улица, а в Белчин – три. Приключват ремонтите в Клисура, Широки дол и Проданавци, където една от улиците е в трагично състояние.
Във всички села от общината през тази година са осъществени и т. нар. дребномащабни мерки, като са оформени кътове за отдих, градинки и тротоари на обща стойност 360 хил. лв. по публично-инвестиционната програма на финансовото министерство „Растеж и развитие на регионите”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*