Ретро рали зарадва самоковци и белчинци

Участниците във второто международно ретро рали „България” бяха приветствани от многобройна публика в Самоков и Белчин в събота, на 14 май. Със своите стари, но удивително добре запазени автомобили водачите преминаха от Белчин през Сапарева баня до Самоков. Стартът после от нашия град за Долна баня и Ихтиман бе даден на паркинга пред зала „Самоков” от кмета Владимир Георгиев и зам.-кмета Люба Кленова.
Събралите се зрители видяха автомобили, които често прекосяха улиците ни преди 40-50 години. По-възрастните с умиление си спомниха за първите коли, които са имали и на които са се учили да шофират.
Ралито се състоя от 13 до 15 май, като в първия ден се проведе почетна обиколка из столицата. На следващия ден, преди да посетят Белчин и нашия град, участниците минаха през София, Бистрица и Железница. В неделя пък, на 15-и, шофьорите на атрактивните коли ги паркираха до  емблематичната „Църна маца“ на входа на столицата. После продължиха от Божурище през Брезник, за да сложат край на уникалната изява в Суходол.
Колите бяха разделени на четири категории в зависимост от възрастта си. Водачите им не се състезаваха за скорост, но шофираха прецизно и успешно се справиха с дъжда, а дори преодоляха и градушка.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*