„Рилец” би „Звездец” на Георги Тодоров, „Искър” остана непобеден през 2023 г.

Две истински дербита от четвъртото ниво на футбола у нас се изиграха на 18 март в Самоков и Говедарци.
Отборът на „Искър” завърши наравно 0:0 с гостуващия „Ракитин” (Трудовец) на стадиона в двора на Спортното училище. Така възпитаниците на треньора Росен Пътников останаха непобедени през календарната 2023 г. и запазиха четвъртата позиция в класирането. При успех над трудовчани нашите момчета можеха да скъсят разликата между двата тима на само 3 точки в битката за място в топ 3 на дивизията

Голмайсторът Илиян Илиев

Гол, греда, много нерви и два червени картона пък белязаха дербито на стадион „Мальовица” в Говедарци. Там местния „Рилец” се наложи с 1:0 над „Звездец” (Горна Малина) и измести съперника си от петото място. В герой за говедарчани се превърна новото попълнение Илиян Илиев, който отбеляза единственото попадение в срещата в края на първата част. Централният защитник имаше възможност да вкара още един гол през второто полувреме, когато засече отлично центриране на Ивайло Захариев-Пиф, но топката не пожела да влезе във вратата и срещна гредата.
Грозни сцени пък се разиграха в средата на първото полувреме, когато нарушение в центъра на терена предизвика излишни разправии и блъсканици между футболистите. В крайна сметка главният съдия изгони играч на „Звездец”, а малко по-късно показа червен картон и на капитана на „Рилец” Станислав Крушарски. Най-адекватно в тези напрегнати минути се държаха наставниците на двата тима – Георги Кацарски и Георги Тодоров. Последният неотдавна бе треньор и на гранда „Левски”, а от миналото лято пое тима от родното си село Горна Малина.

Областна футболна група София-Изток, 15 кръг

„Искър” (Самоков) – „Ракитин” (Трудовец) – 0:0
„Левски” (Долна баня) – „Костенец” – 0:0
„Рилец” (Говедарци) – „Звездец” (Горна Малина) – 1:0
„Спортист” (Нови хан) – „Пирдоп” – 3:1
„Ботев II” (Ихтиман) – „Левски” (Елин Пелин) – 1:3

В класирането води „Левски” (Долна баня) с 38 точки – с една повече от „Костенец” и две – от „Ракитин”. „Искър” е четвърти с 30 пункта, а пети с 18 точки е „Рилец”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*