„Рилец” загуби спора за бронзовите медали за Купата на Витоша от „Надежда” /Доброславци/

Отборът на „Рилец” завърши на четвърто място в летния подготвителен турнир за Купата на Витоша. Говедарчани загубиха на 26 август спора за бронзовите медали от третодивизионния си съперник „Надежда” /Доброславци/ с 1:6. „Рилец” започна мача по-добре и още в 14-ата минута Петър Вардаров откри резултата. С това обаче приключиха добрите новини за водения от Георги Кацарски състав. Голмайсторът Вардаров напусна игра с контузия малко след гола, а освен това вратарят Венци Зографски бе принуден да вади топката от вратата си в цели шест епизода до края на мача.
Тимът от Говедарци приключи участието си в турнира с 2 победи и 3 загуби, като се понрави на публиката с играта си в случаите, в които се намираше в пълен състав. За съжаление, в последните две срещи отсъстваха по няколко основни футболисти и това оказа влияние върху развоя на двубоите.
Купата от турнира остана в Железница, тъй като домакините на надпреварата надвиха в оспорван финал с 5:3 “Гранит” /Владая/.
Участието в турнира на състава от Говедарци по всяка вероятност бе и последната проверка за отбора от най-голямото село в община Самоков преди началото на сезона в Областната футболна група София – Изток. Там съперници на „Рилец” ще бъдат миналогодишните познайници от „Бенковски” /Костенец/, „Звездец” /Горна Малина/, „Левски” /Елин Пелин/, „Мирково”, „Мътивир” /Ихтиман/, „Пирдоп”, „Ракитин” /Трудовец/ и „Спортист” /Нови хан/. След едногодишен престой в Югозападнета Трета лига в четвърта дивизия се завръща ФК „Елин Пелин”, а в първенството ще участва и възстановеният тим на „Левски” /Долна баня/. Отборът на „Правец” пък се завръща в западната подгрупа след само един сезон на изток.
В първия кръг на шампионата „Рилец” гостува на „Мътивир” в Ихтиман на 9 септември, неделя, от 17 ч.

Можете да харесате