„Рилски” завърши на четвърто място редовния сезон в НБЛ след здрава битка в Ботевград

„Рилски спортист” загуби гостуването си на „Балкан” в Ботевград на 24 април с 80:92 и завърши редовния сезон в Националната баскетболна лига на четвърто място. Така въпреки че дълго време оглавяваше класирането, загубите от преките конкуренти за призовите позиции „Левски Лукойл”, „Академик” /Пд/ и „Балкан” смъкнаха клуба ни до 4-ото място. Това означава, че самоковци ще срещнат в 1/4-финален плейоф състава на „Берое” /Стара Загора/, който зае петото място. Това е най-тежкия възможен съперник за нашия отбор, тъй като „зелените” наскоро привлякоха опитния екснационал Филип Виденов, а някои основни играчи се възстановиха от дълготрайни контузии и навлязоха в отлична форма.
Иначе мачът с „Балкан” оправда очакванията за истинско дерби. Домакините на няколко пъти се откъсваха с двуцифрен аванс, но възпитаниците на Людмил Хаджисотиров успяваха да се върнат в мача. Накрая обаче силите им не издържаха и ботевградчани си осигуриха третото място в редовния сезон. Втори са пловдивските „студенти”, а първото място зае „Левски Лукойл”.
Травис Тейлър бе най-резултатен за „Рилски” срещу „Балкан” с 21 т, а още 19 пункта добави Златин Георгиев. Капитанът Йордан Бозов и центърът Еван Равънел пък вкараха съответно 14 и 13 т. „Рилски спортист”: Тейлър 21, Георгиев 19, Райт 9, Маринчешки 4, Маринов /Бозов 14, Равънел 13, Васов, Вутев/.
Плейофната серия с „Берое” започва в събота, 28 април, с мач в „Арена Самоков”. Втората среща е насрочена за 30 април в Стара Загора, а евентуален трети сблъсък ще се състои на 2 май, сряда, отново в Самоков.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*