“Рилски” извъртя бойко реми с “Марек” в Дупница

Първото равенство при гостуване в Югозападната Трета лига позволи на “Рилски спортист” да изскочи на 6-а позиция във временното класиране. Самоковци измъкнаха положителен резултат – 1:1, при визитата си на “Марек” на негостоприемния ст. “Бончук” в неделя, 30 октомври, въпреки че половин час играха с човек по-малко поради втори жълт картон на халфа Янко Ангелов в 62-ата мин.
След като получиха числено преимущество домакините тръгнаха по-смело напред и успяха да намерят верния път към вратата на “Рилски”. Това стана не и без помощта на стража Марио Райчев, който изпусна лековато топката след изпълнен от Димитър Чечев пряк свободен удар в 70-ата мин. Малко по-късно бившият таран на гранда “Левски” Еньо Кръстовчев пропусна да реши всичко в срещата, като от изгодна ситуация нацели гредата. Страничният стълб спаси “оранжевите” и в началото на втората част при мощен удар на Димитър Владимиров.
Както често се случва във футбола – когато не вкараш, ти вкарват. Три минути преди края капитанът на гостите Васил Киров бе оставен непокрит в наказателно поле на дупничани след центриране от корнер и отблизо оформи крайния резултат – 1:1.
Със спечелената точка “Рилски” се намърда в първата шестица с 21 т. и два мача повече от 7-ия – “Септември” /Сим/. Нашите ще имат възможността да догонят делящите 4-о и 5-о място тимове на “Пирин ” /ГД/ и “Беласица” още в следващия кръг, когато на ст. “Искър” в Самоков ще акостират съседите от “Германея” /Сапарева баня/. Двубоят от изтегления 14-и кръг ще се играе в сряда, 2 ноември, от 14 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*