“Рилски” издържа теста “Левски” и нареди 7 поредни победи!

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Добре смазаната машина на “Рилски спортист” премина успешно поредното си изпитание. Самоковският състав се наложи със 73:67 като гост на “Левски” в София на 19 ноември и остана непобеден в седми пореден двубой. Ако нашите момчета успеят да се справят и със съпротивата на албанския “Тирана” при гостуването си за Балканската лига на 5 декември от 17.30 ч., то те ще изравнят клубния рекорд от 8 поредни победи, постигнат през 2012 г.
Мачът с “Левски” не предложи особено атрактивни отигравания за зрителите в зала “Триадица”, като двата тима се бореха до последно за успеха. “Рилски” на два пъти повеждаше с двуцифрена разлика. В първия случай домакините изравниха и дори поведоха, а във втория – в края на срещата, намалиха пасива си до 2 т., но така и не съумяха да сътворят нов обрат.
Шелдън Джетър ознаменува все по-добрата си игра напоследък с 19 т. Златин Георгиев пък продължава да е константна величина с 16 пункта, и по 7 борби и асистенции. Дерек Райт завърши с 11 т., а Травис Тейлър отново се отчете с “дабъл-дабъл” от по 10 т. и борби.
“Рилски спортист”: Джетър 19, Георгиев 16, Райт 11, Тейлър 10, Бозов 4 /Равънел 4, Франсис 3, Маринов 2, Маринчешки 2, Иванов 2/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*