“Рилски” изненада „Черно море” с 86:79 насред Варна, Грей над всички

Джъстин Грей

Баскетболистите на „Рилски спортист” сериозно разбъркаха картите в челото на елитния ешелон. Самоковци изиграха един от най-добрите си мачове от началото на сезона, потопиха с 86:79 фаворита „Черно море” като гости и съвсем заплетоха интригата около второто място в шампионата. Шансове за тази позиция имат три отбора – варненци, „Левски” и „Балкан”. Недостижим лидер на върха е кандидат № 1 за шампионската титла „Лукойл Академик”.
Четата на Росен Барчовски изненада домакините с тайното си оръжие Джъстин Грей. Янкито започна срещата като титуляр и през цялото време бе барометърът в играта на своите. Опитният Грей побърка с пробиви защитния вал на моряците, които често го спираха с нарушения. 30-годишният ас не се смути от този факт и реализира 11 от 14-те си стрелби от фаул линията. Освен това Джъстин реализира и 4 тройки, с което още повече вдъхнови съотборниците си за победата.
Селекцията на Росен Барчовски заложи на отборната игра, което си пролича от статистиката след двубоя. Петима играчи в бяло записаха двуцифрено изражение от точки – Джъстин Грей /25/, Шон Барнет /19/, Станислав Ваклинов /11/, капитанът Йордан Бозов /10/ и Златин Георгиев-Голди /10/.
Специална похвала за старанието си заслужава центърът Ваклинов. Той се включи много добре в мача, като вкара няколко важни коша и овладя доста борби.
„Надиграхме „Черно море” категорично. Играхме феърплей, това се видя от всички. Доволен съм от показаното от момчетата и се радвам, че отборът набира скорост и навлиза в оптимална форма за плейофите”, коментира със задоволство след победата във Варна наставникът Росен Барчовски.
В следващия кръг „Рилски” отново е гост – на „Ямбол”. Двубоят е на 16 април, сряда, от 18 ч. в местната зала “Диана”. Букмейкър номер 1 в света Sportingbet дава ставка 1.70 за “1” и 2.10 за “2”.

Станислав Ваклинов. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*