“Рилски” мина кота “100” за сефте през сезона при 104:88 над “Черноморец” в Бургас

Снимка: www.lap.bg

“Рилски спортист” остана четвърти в Националната баскетболна лига след хубав сблъсък срещу “Черноморец” в Бургас. Нашите момчета отказаха “акулите” със 104:88 в мач, в който резервите изпъкнаха с внушителните 39 точки, а в хода на срещата целият ни тим допусна едва 5 грешки.
Самоковци рано-рано решиха нещата в своя полза, лишавайки от интрига сблъсъка в зала “Бойчо Брънзов”. Страхотни изяви на Тристан Кери, Йордан Бозов и Франк Търнър позволиха на треньорския щаб да мисли отрано за повече вариативност и след почивката на паркета се появиха баскетболисти с по-малко игрово време като Дарин Иванов, Тошко Тодоров, Любо Киров, Георги Бързаков. Първите двама сякаш само това и чакаха и започнаха да вкарват от всяко положение. Особено деен бе плеймейкърът Иванов, записал актив от 17 точки, включително 4 тройки. Центърът Тодоров добави 12 т. и 4 борби, разписаха се и юношата на клуба Киров, и новото попълнение Бързаков.
Иначе най-резултатен бе навлизащият във форма американец Кери с 22 точки, Бозов завърши с 14 т. и 6 борби, а Търнър реализира 13 пункта и даде 7 завършващи подавания.
Очаквано пък Златин Георгиев изобщо не намери място в състава, след като заболя от варицела средата на януари. Така крилото пропусна трети пореден сблъсък на своите в първенството, а надеждите на треньорския щаб са Голди да бъде на разположение за решителния мач за третото място в редовния сезон срещу “Берое” в събота /6 февруари/. Успех с 8 или повече точки гарантира на момчетата ни трета позиция след първия етап на шампионата и домакинско предимство в турнира за националната купа.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*