„Рилски“ на полуфинал, Гуджино наказа бившия си отбор

Снимка: www.lap.bg

БК „Рилски спортист“ продължава напред в турнира за Купата на България. Самоковци сразиха „Ямбол“ със 79:68 на четвъртфиналите и така добиха право да срещнат „Берое“ в битка за финал в надпреварата. Старозагорци отстраниха изключително драматично „Спартак“ /Пл/ със 109:100 след продължения, а страхотен мач за тях изигра самоковецът Станислав Ваклинов. 207-сантиметровият исполин записа „дабъл-дабъл“ на сметката си от 15 точки и 10 борби /по 5 в нападение и в защита/, а също така цели 4 пъти отне топката от противникови състезатели.
Нашите момчета отново са фаворити според Sportingbet с коеф. 1.50 срещу 2.40 за заралии.
Двубоят на „Рилски“ с „Ямбол“ бе изпълнен с обрати. В началото символичните гости дръпнаха в резултата, но през втората част самоковци се съвзеха и обърнаха развоя на двубоя. Третата и четвъртата част в „Арена Ботевград“ вървяха точка за точка чак до 35-ата мин. на срещата. Тогава най-после момчетата на Росен Барчовски успяха да оправдаят очакванията на привърженици и специалисти, че са фаворит за краен победител и наложиха волята си над състава от града под Бакаджика.
Невероятен двубой изигра Тони Гуджино. Янкито наказа бившия си тим с дабъл-дабъл от 22 т. и 13 борби, като записа срещу името си и 4 асистенции, 3 отнети топки и невижданите по родните терени 6 чадъра! С голяма заслуга за успеха бяха и гардовете Франк Търнър и Йордан Бозов, реализирали съответно 14 и 11 т.
За ямболии най-резултатни бяха Милиян Боцка и Станислав Говедаров /15 т./, а 14 т. реализира Евгени Иванов.
„Рилски спортист“: Гуджино 22, Търнър 14, Бозов 11, Кери 9, Петрос 8 /Зл. Георгиев 6, Стоянов 5, Тодоров 2, Иванов 2/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*