„Рилски” попиля КК „Кожув”, излезе втори в Балканската лига

Баскетболистите на БК „Рилски спортист” си взеха поука от тежката загуба от „Балкан” в първия кръг на НБЛ и попиляха с 99:76 КК „Кожув” като гости в Балканската лига. Срещата в Гевгелия на 24 октомври ще се запомни с пороя от тройки, който влетя в коша на домакините. Общо 11 успешни далечни удара реализираха възпитаниците на Росен Барчовски, което на практика реши изхода на двубоя след почивката. До полувремето резултатът бе равен – 47:47.
Особено точен мерник от 8-те метра показа новият плеймейкър на отбора Тери Смит, който вкара от всичките си четири опита. Американецът извади и 75-процентова точност от линията за наказателни удари /6 от 8/, като завърши с общо 28 точки. Още четирима съотборници на янкито – Бранко Миркович /16 т./, Тони Гуджино /13/, Брасктън Дюпри /11/ и юношата на клуба Станислав Ваклинов /11/ записаха двуцифрово изражение от точки на сметките си.
Самоковци наклониха везните в своя полза и с внушителния брой асистенции по време на мача – 17 /срещу 10 на противника/, както и с по-малкото допуснати грешки – 11:17.
За домакините от „Кожув” на ниво се представиха Миладин Петкович и бившият играч на „Рилски” Димитър Караджовски. Двамата се отчетоха съответно с 16 и 13 пункта.
Феноменалната стрелба на самоковци изнерви публиката на домакините, която взе да негодува от състоянието на собствените си играчи. Старшията на „Кожув” Мариян Сърбиновски пък отдаде заслуженото на съперника и след последния съдийски сигнал топло поздрави своя колега Росен Барчовски.
С успеха в Гевгелия нашите се изкачиха на второ място в класирането на група „В” в Балканската лига. Пред тима ни е единствено лидерът „Кавала”. В следващия кръг от надпреварата – на 6 ноември, „Р. спортист” приема сръбския ОКК „Белград”.
Преди това – тази неделя, на 28 октомври, от 17 ч. самоковският състав е домакин на гранда „Лукойл Академик”. Сблъсъкът от 2-я кръг на елитната дивизия е чакан с огромен интерес от привържениците на „Рилецо”, които нямат търпение да видят на живо любимците си в първия им официален мач от почти половин година насам.
Според авторитетната букмейкърска къща „Спортингбет” „Лукойл” е абсолютен фаворит за спечелването на титлата в НБЛ. Залози за това се приемат при коефициент 1.125. Шансът „Левски” да триумфира в края на първенството е 4.80, а ставката за всеки друг участник в лигата е 51.00.

Класиране
1. Кавала 2:0 4
2. Р. спортист 1:1 3
3. Кожув 1:1 3
4. ОКК Белград 0:2 2

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*