„Рилски“ посреща „Черноморец“ на старта на шампионата

„Рилски спортист“ открива новото първенство при мъжете с домакинство на „Черноморец“. Двубоят е в събота, на 19 октомври, от 18 ч. в „Арена Самоков“. Лидерът в спортните залози Sportingbet очаква изразителна победа на самоковските баскетболисти, потвърждение за това е ставката за „1“ – 1.11. Евентуален успех на бургазлии пък се котира на 6.50.
Това ще бъде първи официален мач за нашите момчета в последните 142 дни – за последно самоковци бяха в игрова обстановка в спора за бронзовите медали /срещу „Балкан“/ на 30 май.
В този период тимът ни бе напуснат от 8 играчи, а на тяхно място пристигнаха други 8 – Йордан Бозов, Дамян Стоянов, Златин Георгиев, Шон Барнет, Корин Хенри, Остин Калхун, Еван Равънел и Върнън Тейлър.
Самият Тейлър ще бъде под въпрос до последно за сблъсъка с бургазлии, тъй като пострада в контролата срещу „Лукойл Академик“ (85:83) в столицата. Все пак надеждите на ръководството са снажният янки да превъзмогне контузията и да запише игрови минути срещу „акулите“.
Гостите от „Черноморец“ пристигат в Самоков с приповдигнато самочувствие, те спечелиха последната си контрола в подготовката в Стара Загора срещу „Берое“. Най-голяма опасност за нашите ще бъде намиращият се в отлична форма бивш самоковски ас Богдан Боев. Възможни са изненади и от страна на двамата непознати сърби – центровете Новак Попович и Марко Павлович.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*