„Рилски” разгроми „Велбъжд” в Кюстендил с 5:1, Атанас Белемезов с първи гол при мъжете

Снимка: архив

Футболният „Рилски спортист” завърши сезона в Югозападната Трета лига по най-добрия начин – с гръмка победа с 5:1 при гостуването си на „Велбъжд” в Кюстендил на 1 юни.
Два гола за най-изразителния успех на самоковци от дълго време насам отбеляза Джорджио Димитров, а по веднъж се разписаха Виктор Младенов, Петко Петков, както и юношата на клуба Атанас Белемезов, за когото това бе първо попадение в официален двубой на мъжкия състав. Съотборникът му в отбора на юношите младша възраст, който наскоро стана областен първенец, Георги Даганов, също започна мача от първата минута. Колегата им на вратата – Любомир Иванов, пък замени през втората част Стилиян Бонев и записа абсолютен дебют в мъжкия футбол, като дори запази и „суха” мрежа.
„Доволен съм от представянето на целия отбор и най-вече от отношението на играчите към последните няколко кръга, в които реално не преследвахме някакви цели”, сподели за „Приятел” треньорът Петър Аджов.
Благодарение и на серията си от три победи и равенство в последните си четири мача нашите момчета завършиха на 8-о място в крайното класиране с актив от 49 точки. Те бяха натрупани вследствие на 13 победи и 10 равенства, а освен това самоковци допуснаха и 11 загуби, като приключиха кампанията с положителна голова разлика 47:42. Това бе най-силният сезон за „Рилски” от 2011/2012 г., когато отборът ни зае третото място.
В професионалната Втора лига от следващия сезон ще играе първенецът в дивизията „Хебър” /Пазарджик/. С Трета лига пък се разделят тимовете на „Германея” /Сапарева баня/ и „Велбъжд” /Кюстендил/, чиито заместници ще бъдат определени в близките дни чрез изиграването на баражи между първенците в областните групи.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*