“Рилски” сломи “Берое” с 98:82

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

В петък гостуваме на “Левски” в първи мач от 5-ия кръг на НБЛ

“Рилски спортист” преодоля съпротивата на “Берое” – 98:82, в среща от четвъртия кръг на Националната баскетболна лига и погледна смело към челните позиции в шампионата. Успехът на 31 октомври в „Арена Самоков” обаче не дойде никак леко, тъй като гостите се оказаха костелив орех и в един момент от срещата преобърнаха дори на 360 градуса статуквото на паркета.
Отлично включване на центъра Тошко Тодоров и впечатляващи изяви на дебютанта Джулиан Норфлийт спасиха домакините в “Арена Самоков”. Двамата блеснаха в ключов момент от срещата /в третата четвърт/, когато заралии наваксаха голямо изоставане и даже успяха за кратко да поведат в резултата.
Тодоров за една бройка се размина с “дабъл-дабъл” /10 точки и 8 борби/, а Норфлийт добави 10 пункта и 4 асистенции, като даде възможност за почивка на капитана Йордан Бозов. Поредния си силен мач изнесоха Върнън Тейлър /23 т./ и намиращият се във върхова спортна форма напоследък Златин Георгиев /19 т. и 7 борби/. На обратния полюс бе Йън Чайлс, който пък за пореден път разочарова с изявите си. 218-сантиметровият исполин не се понрави на публиката и бързо бе сменен от наставника Росен Барчовски, който го остави на пейката до края на срещата.
“Kазах предварително, че мачът ще бъде труден. Този резултат не показва точно какво се е случило в срещата. Разликата е голяма, а ние изпитахме големи затруднения, особено в третата част, когато “Берое” обърна статуквото и нещата не изглеждаха добре за нас. Въпреки всичко смятам, че играта ни с леки слабости бе добра. Особено след включването на Тошко Тодоров защитата ни се подобри значително. Доволен съм и от завръщането на Джулиан Норфлийт, с него играта ни става по-различна. Смятам, че спечелихме срещу достоен противник, това определено бе важна победа за нас”, сподели след вълнуващия сблъсък Барчовски.

4 кръг, резултати
Ямбол – Черноморец – 94:75
Р. спортист – Берое – 98:82
Спартак /Пл/ – Лукойл – 75:90
Балкан – Левски – късно снощи

Класиране
1. Лукойл Ак. 4:0 8
2. Берое 2:2 6
3. Черно море 2:1 5
4. Левски 2:1 5
5. Балкан 2:1 5
6. Р. спортист 2:1 5
7. Ямбол 2:1 5
8. Спартак /Пл/ 0:3 3
9. Черноморец 0:3 3

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*