„Рилски” спечели първия бараж със 7:2

ФК „Рилски спортист” разгроми със 7:2 отбора на „Драгоман” от едноименното градче в първи дуел от серията баражи, които тимът ни трябва да преодолее, за да си осигури място в Югозападната „В” група. Мачът се игра на 28 май на ст. „Христо Ботев” в Ихтиман. Головете за нашите отбелязаха Росен Пътников, Ивайло Захариев-Пиф /2/, Никола Бойчев /2/, Красимир Вардаров и Георги Митров-Кеч.
След няколко опасни атаки самоковци поведоха с попадение на централния защитник Росен Пътников след марково центриране от фаул на Васил Киров в 18-ата мин. В следващите минути драгоманци се опитаха да наложат натиск, но нашите удържаха на напрежението. Най-опасната ситуация пред вратата ни бе в 23-ата мин., когато бившият любимец на феновете в Самоков Любомир Виденов отправи истински снаряд, отразен с мъка от стража Красимир Гьорев.

Централният ни бранител Иван Иванов /вдясно/ в борба за висока топка

Ключовият момент в срещата дойде в 40-ата мин., когато халфът Никола Бойчев бе съборен в наказателното поле на гостите и реферът отсъди най-тежкото наказание във футбола. Ивайло Захариев-Пиф реализира хладнокръвно за 2:0 от бялата точка. Минута по-късно, явно изнервен от развитието на двубоя, играч на „Драгоман” изрита без топка Виктор Колев и бе изгонен с директен червен картон. В продължението на първата част Пиф сложи точка на спора с второто си попадение след извеждащо подаване на Васко Киров.
През втората част Бойчев реализира два идентични гола в 60-ата и 67-ата мин. след неуспешни опити за организиране на изкуствени засади от драгоманци. Архитектът на тези попадения отново бе В. Киров.
Междувременно Димитър Алексиев от тима от граничния град пропусна да реализира дузпа. Шестият гол за „скиорите” отбеляза на празна врата Краси Вардаров след асистенция на Георги Митров-Кеч в 76-ата мин. Драгоманци успяха да върнат две попадения чрез Руслан Нацев от дузпа и Димитър Иванов. Крайният резултат 7:2 оформи след хубав удар с глава направилият куп пропуски в срещата Г. Митров.
Двубоят се игра при високи температури, поради което бе прекъснат за две минути в средата на първото полувреме и играчите имаха възможност да се освежат и отпочинат.
Около 200 любители на футбола наблюдаваха на живо събитията на терена. Към 50 от тях бяха дошли от Самоков. При публиката бе и крилото Иван Гемеджиев, който не се съблече по екип. Футболистите на Драгоман, които играха за премии от по 200 лв. на човек, бяха подкрепяни от двайсетина верни привърженици.
От близките треви се чуваха песнопенията на щурците. За спазването на реда около стадиона се грижеха четирима полицаи. Направи впечатление и липсата на деца, които да гонят излезлите от игра топки.
В следващия бараж за определяне на областен първенец „Рилски” ще срещне „Бенковски”. Костенчани завършиха на второ място редовния сезон, непосредствено след нашите. Така те извоюваха правото да играят с победителя от западната областна група „Торнадо” /Безден/. На 28 май двата тима направиха оспорвано реми 1:1, което доведе до изпълнение на дузпи. В тях безденци надделяха с 4:1, но от ръководството на „Бенковски” подадоха контестация в Зоналния съвет на БФС за нередовен играч на „Торнадо”. Жалбата им е удовлетворена и е отредена служебна победа на състезателите от Костенец с 3:0.
„Р. спортист” и „Бенковски” ще премерят сили на стадиона на НСА в София в неделя, на 1 юни, от 18 ч.
„Р. спортист”: Кр. Гьорев, Г. Груев, Ив. Иванов /76–Г. Спасов/, Р. Пътников, В. Колев, Ив. Захариев, Я. Ангелов, Н. Бойчев /80–Вл. Додов/, Кр. Вардаров, В. Киров /75-Ив. Марков/, Г. Митров.

Делян Василев
/наш специален пратеник/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*