“Рилски спортист” в решителна битка с “Катая” в турнира “ФИБА Европа” днес

Огромни проблеми налегнаха треньорския щаб на “Рилски спортист” часове преди тежкия сблъсък с финландския шампион “Катая Баскет” в турнира “ФИБА Европа”. Двубоят е днес от 18.15 ч. в “Арена Самоков”, а наставникът Росен Барчовски до последно няма да е наясно дали ще може да разчита на трима от ключовите си играчи – Франк Търнър, Антъни Гуджино и Йордан Бозов.
Търнър играе напоследък с две контузии – в коляното и в глезена, а Гуджино изпитва болки в глезена. Капитанът Бозов пък изобщо не взе участие в дербито с “Лукойл Академик” в последния кръг в НБЛ заради схващане и не се знае кога и дали ще се възстанови до битката с финландците.
Сблъсъкът със скандинавците е от голямо значение за самоковци, които след изиграването на първите три мача в кампанията са трети в група N. Лидер в подреждането е именно “Катая”, а второто място заема “Цмоки” /Минск/ на Бранко Миркович. Последен и реално без шансове да продължи в следващата фаза е словашкият първенец МБК “Комарно”.
“Рилски” вече падна във Финландия със 76:92 и трябва да се надява на добро стечение на обстоятелствата, за да излезе от групата като втори или трети най-добър отбор. Реално погледнато обаче това е трудна мисия с оглед впечатляващата спортна форма, която съперникът от северната страна демонстрира през последния месец. Фините не само бият наред у дома, но и хлъзнаха фаворита “Цмоки” насред Беларус с 88:82 преди няколко дни. Затова спортно-техническото ръководство на “Р. спортист” е предупредило подопечните си да бъдат максимално концетрирани още от самото начало на срещата.
Букмейкърската къща Sportingbet определи гостите от Финландия за фаворити в двубоя с коеф. 1.45. Победата за самоковци е оценена на 2.70, а равенство в редовното време – на 17.00.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*