„Рилски спортист” загуби дербито с „Академик Бултекс 99”

Снимка: www.lap.bg, www.bgbasket.com

„Рилски спортист” загуби със 71:81 от „Академик Бултекс 99” /Пловдив/ на 28 март в „Арена Самоков” дербито за четвъртото място на Националната баскетболна лига.
Самоковци имаха предимство до средата на първата част, но още до нейния край пловдивчани направиха силна серия и обърнаха резултата в своя полза. Гостите поддържаха аванса си и през втория период, за да се оттеглят на почивка с преднина от 11 пункта. Тя стигна и до над 20 точки в третата част, която се оказа решаваща за крайния изход от мача. Домакините успяха да намалят изоставането си в края, но за повече нямаха сили и загубиха със 71:81.
Тони Гуджино бе най-деен за домакините с 22 точки и 7 борби. Малик Диме завърши с 14 точки и 8 борби, а Евгени Хаджирусев се отчете с 10 пункта.
Голям мач за „Академик” изигра центърът Питър Олисемека, който записа дабъл-дабъл от 28 точки и 13 борби.
„Рилски спортист” заема четвърто място в класирането с по 10 победи и загуби, но има мач повече от преследвачите „Академик” /Пловдив/ и „Спартак” /Плевен/, които имат 9 успеха и 10 поражения. В следващия кръг момчетата на треньора Людмил Хаджисотиров почиват.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*