“Рилски спортист” изгуби първата битка с “Лукойл” – 83:92

“Рилски спортист” изостава с 0:1 в първата полуфинална битка от борбата за титлата в Националната баскетболна лига. Момчетата ни паднаха с 83:92 от фаворита “Лукойл Академик” навръх Гергьовден и чакат със затаен дъх втория сблъсък – днес /неделя, 8 май/ от 18.00 ч. отново в Правец.
Световният букмейкър Sportingbet отново дава предимство на домакините. Техен успех се котира на 1.10 срещу 5.75 за нашите момчета. Равенството пък е малко вероятно, ставката е 17.00.
Успехът не дойде лесно за “студентите”, на полувремето те имаха аванс от едва 5 точки. Едва в заключителната четвърт “червените” съумяха да сломят съпротивата на съперника, най-вече благодарение на усилията на звездата им Желко Шакич. Хърватинът бе и най-полезният играч в мача с отбелязани 19 точки и хванати 8 борби. Много добре за домакините се включи и резервата Димитър Димитров с 15 т.
В “Рилски” колективът бе над всичко, състезателите в синьо се бореха за всяка топка, а едновременно с това и организираха бързи атаки, често завършвани по атрактивен начин. Традиционно Тони Гуджино бе властелин в подкошието с 12 топки, а капитанът на отбора Йордан Бозов се открои с 20 пункта, включително две хубави тройки в ключови моменти от срещата.
Плеймейкърът Търнър също бе в стихията си, реализирайки 19 точки, но приносът на Златин Георгиев не бе особено голям. Както се и очакваше пък, центърът Кори Петрос бе вдигнат на крака от медицинския щаб и след 10-дневно отсъствие излезе на терен. Исполинът престоя на игрището 15 минути, в които се опита да помага на съотборниците си в борбата на втория етаж.
“Когато загубиш мач в плейофите, не може да си доволен. През първата част допуснахме 30 точки и после догонвахме. Да допуснеш “Лукойл” в собствената му зала да ти води и да го обърнеш, никак не е лесно. За да се случи, ние трябва да контролираме резултата, а това определено не се получи. Имаме обаче потенциал, то е видно”, сподели след дуела наставникът на гостите Росен Барчовски.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*