„Рилски спортист” изигра най-добрия си мач и срази „Септември” /Симитли/ с 2:0

Втора поредна и много важна победа записа „Рилски спортист” в първенството на Югозападната Трета лига. Самоковци надвиха с 2:0 четвъртия в класирането „Септември” и си върнаха за загубата в Симитли със същия резултат по-рано през сезона. Домакините стартираха ударно мача и още в началните минути на срещата поведоха с 2:0. Първото попадение бе дело на новото попълнение в халфовата линия Мартин Михайлов, за когото това бе дебютен гол с оранжевия екип. В 10-ата мин. плеймейкърът на „Рилски” Ивайло Захариев-Пиф отбеляза за 2:0. Нашите момчета имаха възможности да си осигурят класическа преднина, но нападателят Костадин Аджов отново не сполучи да вкара първия си гол при повторното си завръщане в клуба.
Успехът отдалечи значително възпитаниците на тандема Воин Войнов – Петър Аджов от опасната зона. „Рилски” събра 28 т. и въпреки че остана 14-и, е само на един успех от 9-ото място.
В следващия кръг самоковци гостуват на „Марек”. Мачът в Дупница е насрочен за събота, 7 април, от 16 ч. Защитникът Иван Иванов ще пропусне регионалното дерби, тъй като получи 5-и жълт картон при победата над „Септември”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*