„Рилски спортист” изненада „Пирин” в Разлог с два гола на Цветан Митев

Снимка: архив

Футболният „Рилски спортист” постигна втора поредна победа в рамките на само четири дни. Самоковци сразиха с 2:0 „Пирин” при гостуването си в Разлог на 20 март и така си го върнаха тъпкано на „зелените” за загубата със същия резултат в Самоков.
В герой за „Рилски” се превърна 19-годишният десен бек Цветан Митев, който този път прозорливо бе пуснат от треньора Петър Аджов да снове по левия фланг на атаката на гостите. Рокадата се оказа повече от успешна, тъй като младокът отбеляза и двата гола в мача. В средата на втората част Митев откри резултата с удар в далечния ъгъл след скоростна контраатака и пробив отляво. В края на срещата Цецо засече отблизо центриране в наказателното поле и оформи крайния резултат.
Между двете попадения домакините получиха дузпа, но вратарят Стилиян Бонев спаси изстрела и така запази мрежата си „суха” в трети мач поред.
„Целият отбор се представи много добре на този иначе негостоприемен стадион. Радвам се за Цецо, защото това бе едва четвъртият му мач от началото на сезона. Още по-доволен съм, че вече имаме ядро от няколко момчета на по 19-20 години, които с играта си показват, че заслужават мястото си на терена”, заяви след двубоя треньорът Петър Аджов.
Втората поредна победа изкачи „Рилски” до 8-ото място в Югозападната Трета лига с актив от 31 точки, докато „Пирин” пропадна от 4-о на 6-о място с 40 пункта.
В следващия кръг самоковци приемат на 23 март, събота, от 15 ч. деветия в подреждането тим на „Беласица” /Петрич/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*