„Рилски спортист” изпусна „Оборище” в края

Футболната Фортуна обърна гръб на „Рилски спортист” за пореден път от началото на сезона в Югозападната Трета лига. Самоковци стигнаха само до 1:1 при домакинството си на иначе силния отбор на „Оборище” /Панагюрище/ на 12 октомври след като водеха до последните минути на двубоя. Неразчетено излизане на вратаря Стилиян Бонев в 88-ата минута и последвало майсторско отиграване на ситуацията от страна на Васил Тачев доведоха до изравняване на резултата.
Десетина минути по-рано Виктор Младенов беше открил резултата с плътен удар от дъгата на наказателното поле на гостите. Така универсалният боец прекъсна головата суша на „Рилски”, продължила точно 500 минути или над 8 часа… Вторият гол за Младенов през кампанията бе точно копие на дебютното му попадение при единствената засега победа на нашите момчета с 4:2 над „Чавдар” /Етрополе/ на 10 август.
Домакините изиграха нелош мач, който можеха да решат в 84-ата мин. Тогава вратарят на „Оборище” парира мощен удар на Ивайло Захариев-Пиф, а при добавката крилото Йордан Тодоров направи по-трудното и от непосредствена близост изпрати топката над вратата. В заключителните ситуации на срещата пък резервата Марио Йорданов и Кольо Чахов също изпуснаха от изгодни положения да донесат трите точки на своя отбор.
Спечелената точка все пак отлепи възпитаниците на треньора Петър Аджов от дъното на класирането и те вече заемат 14-ото място с актив от 7 точки, с една повече от последния – „Балкан” /Ботевград/.
В следващия кръг „Рилски” гостува в Симитли – на заемащия третата позиция тим на „Септември”. Мачът е на 19 октомври, събота, от 16 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*