„Рилски спортист” изпусна „Перун” в Кресна на старта на Югозападната Трета лига

Футболният „Рилски спортист” започна участието си в тазгодишното издание на Югозападната Трета лига с равенство 0:0 при гостуването на „Перун” в Кресна на 3 август.
Двата отбора изиграха здрав мач, в който почти липсваха чисти голови положения. Все пак бе видно, че гостите разполагат с по-опитен и технически грамотен състав, но това не им стигна, за да спечелят трите точки.
Завърналият се в Самоков нападател Кольо Чахов не успя да се ориентира добре в наказателното поле на домакините и пропусна изгодна ситуация. Другата възможност за „Рилски” през първата част бе пропиляна от Александър Иванов, който стреля високо над вратата. Все пак синът на легендата на „Левски” Георги Иванов-Гонзо блесна с най-атрактивното отиграване през тази част, когато с финт „ала Зидан” елиминира двама съперникови футболисти едновременно.
В голови ситуации през втората част се озоваха Калоян Янков, Лъчезар Станков и Костадин Аджов, но вратарят на „Перун” Тапигьозов се справи с техните набези. Стражът „заключи” вратата си и за топовния изстрел от над 30 метра на Петър Рогозански.
Завърналият се в Трета лига след 5-годишно изгнание в долните дивизии тим на „Перун” се опитваше да действа на контраатаки и на няколко пъти това му се получи.  Най-доброто положение за кресненци бе в края на мача, когато Стилиян Бонев прояви завиден рефлекс и изби удар отблизо.
В стартовия състав на треньора Петър Аджов двойката централни защитници оформиха капитанът Виктор Колев и Петър Рогозански, край които самоковската врата бранеха бековете Калоян Янков и Тихомир Крумов. В средата на терена пък „оперираха” Александър Иванов, Лъчезар Станков и Виктор Младенов. Дебют за „Рилски” на върха на атаката направи Марио Димитров, който бе подпомогнат от бившия си съотборник в младежките формации на „Локомотив” /София/ Йордан Йорданов и от Кольо Чахов. През втората част пък в игра се появиха доказаните бойци Ивайло Захариев-Пиф и Костадин Аджов, както и Цветан Митев.
Мачът се превърна в истински празник за Кресна и бе наблюдаван от около 600 зрители /една шеста от населението на южното градче!/, които изпълниха до краен предел трибуните на китния стадион. Наложи се дори 20 души да се покатерят на скалите зад сектор „В”, за да гледат дербито на живо. Приятно впечатление направи чисто футболната и приятелска атмосфера по трибуните, като след двубоя привържениците поздравиха футболистите и на двата отбора.
В следващия кръг „Рилски спортист” приема „Чавдар” /Етрополе/ на 10 август, събота, от 18 ч. в първото си домакинство за сезона.

Югозападна Трета лига, 1 кръг
„Беласица” /Петрич/ – „Оборище” /Панагюрище/ – 0:0
„Надежда” /Доброславци/ – „Миньор” /Перник/ – 0:1
„Спортист” /Своге/ – „Сливнишки герой” /Сливница/ – 3:2
„Пирин” /Разлог/ – „Ботев” /Ихтиман/ – 0:0
„Перун” /Кресна/ – „Рилски спортист” /Самоков/ – 0:0
„Чавдар” /Етрополе/ – „Марек” /Дупница/ – 3:3
„Вихрен” /Сандански/ – „Банско” – 1:0
„Септември” /Симитли/ – почива

Делян Василев,
наш специален пратеник

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*