„Рилски спортист” и „Марек” поделиха точките в скучновато регионално дерби

Очакваното с нетърпение регионално дерби между футболните отбори на „Рилски спортист” и „Марек” не предложи кой знае какви емоции за 300-те привърженици на стадион „Искър” на 9 март и завърши наравно 0:0.
Футболистите на двата тима не успяха да сътворят нищо запомнящо се през първите 45 минути. Гостите изпробваха късмета си с няколко удара от средна дистанция, но или стреляха неточно, или вратарят на самоковци Стилиян Бонев показваше концентрация и се намесваше умело.
Най-спорният момент в мача бе в края на полувремето, когато нападателят на домакините Петко Петков се строполи на земята при съприкосновение с противников бранител, но съдията не сметна за нужно да отсъди дузпа.
Домакините заиграха по-концентрирано след почивката и можеха да поведат в резултата, когато след силен удар с левия крак на Ивайло Захариев-Пиф топката се отби в левия страничен стълб на дупничани. Появилите се като резерви нападатели Костадин Аджов и Джорджио Димитров също направиха опит да вкарат гол, но бяха развенчани от стабилните намеси на вратаря на „Марек” Костадин Гоцев. Съотборникът му Димитър Владимиров пък пропиля единствената опасна възможност за „червено-белите” във втората част, когато стреля в аут от изгодна ситуация.
Нулевото равенство остави самоковци без победа във втория полусезон на Югозападната Трета лига. Така „Рилски” бе изместен от деветата позиция „Чавдар” /Етрополе/ и вече се намира на 10-о място с актив от 25 точки. Веднага след нашите момчета се нареждат съседите от „Марек” с точка по-малко.
В следващия кръг възпитаниците на треньора Петър Аджов приемат на 16 март, събота, от 15 ч. „Балкан” /Ботевград/, който заема 15-о място с 18 пункта.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*