„Рилски спортист“ обърна „Чавдар” /Етрополе/ в зрелищен мач с 6 гола

„Рилски спортист” стигна до трите точки още в първото си домакинство за сезона в Югозападната Трета лига. Самоковци се наложиха на 10 август над „Чавдар” /Етрополе/ с 4:2 в изключително вълнуващ спектакъл, наблюдаван на живо на стадион „Искър” от 350 зрители.
Напук на първоначалния домакински натиск гостите първи стигнаха до попадение чрез Николай Ботев. Стъписаните „скиори” допуснаха и втори гол във вратата си десетина минути по-късно, когато Мартин Милков удвои преднината на „Чавдар” след отлична контраатака. В тези минути нашите така и не успяха да се нагодят към бързата игра и опростените комбинации на „червените” и по всичко личеше, че ще им бъде трудно да изкопчат нещо от мача през втората част. Изцяло обновеното нападение на тима в сравнение с нулевото равенство в първия кръг срещу „Перун” в Кресна също не даде резултат.
Треньорът Петър Аджов направи ключова смяна на почивката, като усили офанзивната мощ на тима с включването на дебютанта Радослав Михалков. Именно 19-годишният юноша на столичния „Левски” намали изоставането на домакините с плътен диагонален удар малко след подновяването на играта. Това бе и първото попадение за „Рилски спортист” през сезона.
Голът подейства много позитивно на нашите момчета и още в 60-ата минута те изравниха чрез Калоян Янков. Десният бек посрещна отбита при ъглов удар топка и с мощен удар от 35 метра /!/ вкара най-красивия гол в кариерата си. Плеймейкърът Ивайло Захариев-Пиф направи обрата пълен в 66-ата мин. с нов далечен изстрел – 3:2! Малко след това Виктор Младенов се реваншира за грешката си при първия гол на „Чавдар” и сложи точка на спора. Универсалният боец се възползва от неуверените изяви на едва 16-годишния страж на гостите Борислав Иванов и отново го изненада с удар от средна дистанция.
Самоковци обаче имаха и доза късмет, тъй като при 2:2 играч на гостите пробяга целия терен с топка в крака и накрая сантиметри го разделиха от това да даде нова преднина на тима си. Разбира се, неоползотворени положения имаше и пред вратата на етрополци.
Благодарение на победата си „Рилски” се изстреля на трето място в дивизията след два кръга със сбор от 4 точки, колкото имат още „Оборище” /Панагюрище/ и новаците от „Перун” /Кресна/ и „Кюстендил”.
„Р. спортист”: Бонев, Крумов, Рогозански, Колев, Янков, Ал. Иванов /46-Михалков/, Младенов /89-Митев/, Станков, Захариев, Тодоров /57-Чахов/, Аджов.
Нашите момчета ще имат много тежък тест в следващия кръг, когато гостуват на 17 август, събота, от 18 ч. на лидера „Вихрен” в Сандански.

Югозападна Трета лига, 2 кръг

„Марек” – „Вихрен” – 0:2
„Р. спортист” – „Чавдар” – 4:2
„Ботев” /Ихт/ – „Перун” – 1:2
„Сл. герой” – „Пирин” /Раз/ – 2:0
„Миньор” /Пк/ – „Спортист” /Св/ – 2:0
„Кюстендил” – „Надежда” /Добр/ – 1:1
„Оборище” – „Балкан” /Бот/ – 4:0
„Септември” /Сим/ – „Беласица” – 3:1
„Банско” – почива

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*