“Рилски спортист” отново повали амбициозния “Вихрен” с гол на Костадин Аджов в края на мача

Снимка: архив

“Рилски спортист” спечели първото си домакинство за сезона в Югозападната Трета лига след като надви с 1:0 “Вихрен” на 18 август.
Самоковци изиграха много силен мач срещу сочения за фаворит състав от Сандански и го надвиха както игрово, така и тактически. Двубоят започна с домакински натиск, но изгодни положения в началото на мача пропуснаха Ивайло Захариев, Кольо Чахов и Калоян Янков. Гостите отвърнаха с неточен изстрел от малък ъгъл. Те обаче имаха късмет в края на полувремето, когато крилото Мартин Михайлов пропусна да накаже вратаря Стефано Кунчев след триходова комбинация с Доменик Аврамов и Захариев.
През втората част в игра се появи нападателят Костадин Аджов, който още повече раздвижи играта на “Рилски” в офанзивен план. Негов бе и най-големият пропуск в срещата, когато пропусна да реализира от малкото наказателно поле на “Вихрен” при оставащ четвърт час до края на мача. В заключителните минути “зелено-белите” наложиха териториален натиск, но възпитаниците на Петър Аджов спазваха изключителна тактическа дисциплина и на два пъти можеха да накажат съперника си на контраатака.
Така се стигна до един ъглов удар в последната минута на редовното време. При последвалото изпълнение Захариев сложи топката на главата на Коко Аджов и таранът отбеляза единствения гол в мача, с който донесе и първи три точки за “Рилски спортист” през новия сезон. Попадението предизвика голяма радост по трибуните на ст. “Искър”, където бяха заели места около 300 местни привърженици.
Това бе трети пореден домакински успех за “Рилски” срещу “Вихрен”, като тимът ни неизменно бие санданчани в първите кръгове в последните три сезона. Сегашната победа има добавена стойност, тъй като гостите афишираха, че ще гонят първото място в дивизията. За целта те се подсилиха със защитника Даниел Златков, който преди време стигна и до националния отбор. В нападение пък треньорът Атанас Ласков разполага с изигралите стотици мачове в професионалния футбол Атанас Чепилов и Борислав Хазуров, зад които действа още един опитен играч – Александър Якимов.
След изиграването на първите два кръга от кампанията “Рилски” има актив от 3 точки, който му отрежда 11-о място в класирането. В следващия кръг “оранжевите” гостуват на съседите от “Марек” в Дупница. Местното дерби е част от междинния трети кръг, мачовете от който ще се изиграят в сряда, 22 август, от 18 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*