„Рилски спортист” срази „Балкан” и при младежите

Мирослав Васов и Кристиян Колев. Снимки: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Самоков – Ботевград – 2:0. Такава е равносметката от изиграните в неделя баскетболни срещи между мъжките и младежките състави на двата отбора.
Вторият състав на „Рилски” си върна за загубата от „Балкан” в края на октомври и постигна втора победа за сезона – 63:58. Домакините бяха пределно амбицирани да се изравнят в класирането със своя противник и още в началото дръпнаха в резултата. Самоковци поддържаха преднината си почти до края, когато минута и половина преди сирената гостите излязоха напред с кош на вкаралия 30 точки Здравко Христов. Възпитаниците на Борислав Трифонов обаче запазиха концентрация в заключителните моменти от мача, вкараха 6 безответни точки и се поздравиха с успех с 63:58.
Лидерът на домакините Мирослав Васов, който остана на паркета през всичките 40 мин., завърши срещата с „дабъл-дабъл” от 24 т. и 15 борби. Кристиян Колев също се представи на ниво с първи негов „дабъл-дабъл” за сезона от 14 пункта и 13 борби.
В следващия кръг „Рилски 2” гостува на ЦСКА. Мачът с „червените” ще се играе утре, 13 декември, сряда, от 17 ч. в столичната зала „Румен Пейчев”.
„Рилски спортист 2”: Васов 24, Колев 14, Белишки 9, Гелов 7, Георгиев /Стоянов 7, Боянов 2, Д. Стефанов, Петров, Пл. Стефанов/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*