„Рилски спортист” срази „Берое” и в Стара Загора и гледа смело към полуфиналите

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com, архив

„Рилски спортист” обича предизвикателствата! Това ясно показаха момчетата на треньора Людмил Хаджисотиров с играта и отношението си във втория мач с „Берое” в Стара Загора днес, спечелен от тях с 80:70. Така самоковци се справиха само в два мача със сочения за скрит фаворит за челните места състав на националния селекционер Любомир Минчев.
Гостите не се церемониха дълго и поведоха още в първата част. Те направиха страхотна серия от 16:2 във втория период и на почивката имаха аванс от 15 пункта при 45:30. Отново третата част бе на път да преобърне с главата надолу плановете на „Рилски”, тъй като в нейния край „зелено-белите” намалиха пасива си до едва 5 т. Самоковци обаче показаха класа и опит в отиграванията си в края на двубоя и не оставиха съмнения кой от двата състава е по-добър.
Златин Георгиев изигра силен мач и завърши с 22 т. Травис Тейлър се отличи с дабъл-дабъл от по 12 точки и борби, към които добави и нетипичните за център 6 асистенции. Сънародникът му Еван Равънел също се отчете с дабъл-дабъл от 14 пункта и 11 борби. Дерек Райт пък добави 12 т. за успеха на своя тим.
„Рилски спортист”: Георгиев 22, Райт 15, Тейлър 12, Бозов 9, Джетър 4 /Равънел 14, Маринчешки 2, Васов 2, Маринов, Иванов/.
Успехът срещу „Берое” в двама мача гарантира по-дълга отмора и време за подготовка за „Рилски” преди очертаващата се като зрелищна полуфинална серия с първенеца в редовния сезон „Левски Лукойл”. „Сините” отстраниха също с две излизания на паркета „Черно море” /Варна/. Първите две срещи с тима на Тити Папазов ще се играят в столичната зала „Универсиада” и са насрочени за 7 май, понеделник, от 18.30 ч., и за 9 май, сряда, от 16.30 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*