„Рилски спортист“ със специален приз от ръководството на Балканската лига

Босът на самоковци инж. Петър Георгиев позира с плакета преди началото на срещата. Снимка: www.lap.bg

Въпреки че загуби първия полуфинал в Балканската лига срещу КБ „Пея“ с 62:63, БК „Рилски спортист“ заслужи още едно признание за усилената си работа през последните години. На трогателно тържество минути преди срещата с тима от Косово президентът на „Рилецо“ инж. Петър Георгиев получи плакет от спортния директор на лигата Шай Щрикс. Призът се връчва на клуба за популяризирането на баскетбола в града, в България и на Балканите.
Както е известно, самоковските баскетболисти са част от турнира още от самото му създаване с изключение на сезон 2013/2014, когато бронзовият медалист в турнира за купата на страната се пробва в турнира „Еврочалъндж“. Представителите на рилския град вдигаха трофея в Балканската лига в първото му издание – през 2008 г., а впоследствие взеха второ и трето място.
По традиция сблъсъкът в зала „Универсиада“ предложи много емоции на зрителите. След отлично първо полувреме, в което поведоха с 12 точки, нашите момчета се отпуснаха през втората част и постепенно авансът им започна да се топи. Допълнително натежа и това, че черногорският център Жарко Ракочевич игра с тежка настинка, а Върнън Тейлър не бе пълноценен заради травма в крака.
„В един от най-важните мачове за сезона не можахме да играем в нашата зала – там, където тренираме, там, където играем. Щеше да има и много повече публика, със сигурност щяхме и да спечелим мача. Изпуснахме не победата, а друго – подем и добра разлика от 12 точки. Причините са няколко – противникът заздрави защитата и се ориентира в нашите силни страни. Стана това, което очаквах – Жарко Ракочевич нямаше сили след болестта си. Ние много разчитаме на него, но той не беше това, което е. Физическите сили не му достигнаха. Когато вече ни изравниха, нямахме възможност да спечелим, защото вкарахме 23 точки през второто полувреме, което е много малко. Под коша не работеше играта ни, бързата атака намаля и доста отворени, добре изиграни стрелби за три точки не влязоха. Сега имаме една седмица на разположение, надявам се всички да са в ритъм. Напрежението отива у „Пея“, те трябва да ни победят. Нищо не е загубено, предстои второ полувреме“, бе коментарът на наставника на „Рилски спортист“ Росен Барчовски след дуела в столичната зала „Универсиада“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*