„Рилски спортист” ще играе във ФИБА Европа къп с „Катая” /Финландия/ или „Роза Радом” /Полша/

„Рилски спортист” научи евентуалните си съперници във втория предварителен кръг от квалификациите за груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа. Жребият определи самоковци да играят с победителя от двойката „Катая” /Финландия/ – „Роза Радом” /Полша/. И двата отбора останаха извън полуфиналните плейофи в първенствата на своите държави.
По-познатият отбор определено е „Катая”, тъй като „Рилски” игра с финландците при първото си и засега единствено участие в груповата фаза на турнира. Тогава скандинавците спечелиха първия мач като домакини в Йоенсуу на 28 октомври 2015 г. с 92:76. Няколко седмици по-късно – на 17 ноември, водени от треньора Росен Барчовски, самоковци взеха реванш с 87:83. Впоследсвие тимът ни напусна турнира с високо вдигната глава и актив от две победи и четири поражения.
Ключова роля за успеха в двубоя в Самоков имаха капитанът Йордан Бозов, Златин Георгиев-Голди и американецът Тони Гуджино. Тримата и в момента са част от „Рилски” и при евентуална нова среща между двата тима пак ще създават ядове на състезателите на „Катая”. Очаква се мачовете от втория предварителен кръг на турнира да се играят в средата и края на октомври.
Един месец по-рано пък ще бъде първият официален двубой на нашите момчета за новия сезон. На 8 септември в „Арена Ботевград” носителите на Купата на България от Самоков ще оспорват трофея за Суперкупата на страната с шампиона „Левски Лукойл”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*