“Рилски” срази “Оборище” след шоу на Пиф и Петков

“Рилски спортист” изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона в Югозападната Трета лига и разгроми с 3:1 третия в класирането отбор на “Оборище” (Панагюрище). Мачът се игра на 30 октомври на стадиона в Долна баня, където самоковци ще домакинстват до края на есенния полусезон заради полученото от Зоналния съвет на БФС наказание.
Първото полувреме по нищо не предвещаваше какво зрелище ще видят трийсетината зрители на двубоя. Двата тима бяха напълно равностойно преди почивката, като си поделиха по едно нереализирано голово положение.
Втората част започна с опасност пред вратата на “Рилски”, която майсторски бе предотвратена от вратаря Майкъл Матев. Още в следващата атака нашите момчета получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Таранът Петко Петков-Рамбо навлезе на скорост в наказателното поле на символичните гости, където бе съборен от противников защитник. Главният арбитър не се поколеба да посочи точката за изпълнение на дузпа, която бе реализирана от капитана Ивайло Захариев-Пиф. Именно дребничкият плеймейкър бе в основата на всяка опасност в полза на “Рилски” и до края на мача асистира и за двете попадения на голмайстора Петков. В 62-ата минута таранът догони една топка встрани от вратата на панагюрци и с филигранен прехвърлящ удар реализира рядко срещан по родните терени гол. Десетина минути по-късно Петков отново бе “захранен” с извеждащо подаване от Захариев, изпревари закъснелия страж на “Оборище” и въпреки наличието на защитник на голлинията успя да покачи на 3:0 с един от малкото си голове с десния крак. Впоследствие любимецът на самоковската публика имаше две златни възможностти да оформи хеттрик, но първо стреля над вратата от изгодна ситуация, а след това нацели напречната греда от дузпа, която изпълни в стил “Паненка”.

Голмайсторът Петко Петков получава поздравления от треньора Тихомир Йосифов

До края на мача “Оборище” успя единствено да реализира почетно попадение след скоростна акция по левия фланг на атаката.
Обновената спортна база в Долна баня определено носи късмет на “Рилски” и нашите момчета вече имат две победи с по 3:1 на ст. “Васил Левски”. Следващият двубой на терена в съседния град ще бъде на 13 ноември, събота, от 14 ч., когато самоковци ще играят с втория отбор на “Хебър” (Пазарджик). Преди това обаче – на 6 ноември, събота, от 14 ч., възпитаниците на треньора Тихомир Йосифов ще премерят сили с “Левски” в Чепинци.
След изиграните до момента 15 кръга “Рилски” заема 9-о място в класирането с актив от 22 точки. Лидер е “Балкан” (Ботевград) с 38, следван от “Кюстендил” с 35, “Беласица” (Петрич) с 32 и “Витоша” (Бистрица) с 31 т. Загубата в събота остави “Оборище” на пета позиция с 29 пункта, а следващият ни съперник “Левски” (Чепинци) е на дъното на таблицата с една-единствена точица.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*