„Рилски” срази ОКК Белград, излезе втори в Балканската лига

Състезателите на БК „Рилски спортист” постигнаха знаменита победа в своя мач № 50 в Балканската лига. Пред 800 верни привърженици нашите разгромиха със 104:86 ОКК „Белград” на 6 ноември в „Арена Самоков” и излязоха втори в група „В” с мач по-малко от лидера „Кожув”. Сръбският тим пък на 90 % напуска турнира още в предварителната фаза – това бе 4-ата му загуба от 4 мача.
Домакините започнаха срещата с много настроение и през първото полувреме реализираха внушителните 55 точки. В основата на добрата игра за състава, воден от Росен Барчовски, бяха американците Бракстън Дюпри и Тони Гуджино. Двамата разпиляваха със завидна лекота защитния вал на противника, а наставникът на ОКК Сърджан Йекович се чудеше как да завърти отбора си.
След антракта шоуто на Дюпри продължи – той бележеше откъдето си поиска и заслужено завърши двубоя с „дабъл-дабъл” от 25 точки и 15 борби. Плеймейкърът Тери Смит също се пробуди и само за четвърт и половина се превърна в най-резултатния играч за „Рилски” с 28 пункта.
Нашите взеха 9 борби повече от сръбския си опонент /38:29/, а и бяха по-точни при изстрелите си от средно разстояние и от тройката.
„През първите 20 минути не бяхме концентрирани и допуснахме доста грешки в защита и в нападение. На моменти вместо да вкараме сигурни кошове, направихме опити за красиви изпълнения и разликата се запази малка. Второто полувреме нещата си дойдоха на мястото, защото затегнахме защитата. Всяка една победа, особено с разлика, носи самочувствие. Доволни бяха и привържениците ни, защото когато играем красиво, те се радват, а това е много важно за нас”, щастлив бе след края на срещата наставникът Барчовски.
В следващия кръг „Р. спортист” отново е домакин. На 13 ноември Бранко Миркович и компания приемат македонския КК „Кожув”, който сразиха преди две седмици с 23 точки в Гевгелия.
Преди това пък – на 10 ноември, в събота, тимът ни гостува на младежкия национален отбор до 20 години в среща от 4-ия кръг на вътрешния шампионат. Двубоят започва от 16 ч. в зала „Арена Армеец-2” в столицата.
„Рилски спортист”: Смит 28, Дюпри 25, Захариев 13, Миркович 12, Гуджино 10 /Славейков 10, Ваклинов 4, Киров 2, Кр. Георгиев, Д. Иванов, Вардаров, Герин/

Класиране в група „В”
1. КК „Кожув” 2:2 6
2. „Р. спортист” 2:1 5
3. „Кавала” 2:1 5
4. КК „Теодо” 2:0 4
5. ОКК „Белград” 0:4 4

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*