„Рилски“ с бронз в Балканската лига

Снимка: Ивайло Андреев

Израелският „Галил Гилбоа“ спечели за втори път поред Балканската лига. Тимът от Обетованата земя надигра в драматичен сблъсък с две продължения столичния „Левски“ /87:79/ пред 1500 зрители в „Арена Самоков“ на 21 април и показа, че е един от най-стойностните отбори в лигата от създаването й.
„Рилски спортист” пък загуби полуфиналния сблъсък с „Левски” в Балканската лига /74:84/ и мечтите на отбора за втора титла от престижната надпревара се изпариха, но спечели уважението на всички, след като организира по безупречен начин турнира на финалната четворка и завоюва третото място и бронзовите медали.
Ръководството на лигата в лицето на спортния директор Шай Щрикс бе на върха на щастието при вида на пълната с 2000 запалянковци зала и неповторимата атмосфера по трибуните. Хора от всички възрасти не оставиха свободно място в очакване на зрелищни битки.
За съжаление техните любимци не можаха да се справят с напрежението и паднаха от „сините”, но подкрепата на публиката си я биваше. Всевъзможни кречетала и звукови атрибути нажежаваха атмосферата до самия край на двубоя с „Левски” на 19 април, а след сирената запалянковците мощно аплодираха своите любимци.
Преди началото на дербито Бранко Миркович подари оригинална топка с подписите на всички играчи на Томас Бабев от детско-юношеската школа на клуба. Дарът бе от ръководството на Балканската лига, което цели да стимулира подрастващото поколение баскетболисти.
Част от агитката пък насочи гнева си към левскарите, които не спряха да провокират феновете с обидни жестове и нелицеприятни подмятания. При поредната провокация на наставника Тити Папазов зрителите в сектор „В” не издържаха и засипаха скамейката на гостите с дребни предмети. Наложи се полицията да се намеси.
Треньорът на „Рилски” Росен Барчовски изтъкна като главна причина възпитаниците му да не излязат във финала срещу „Галил Гилбоа” налегналото ги напрежение преди двубоя със столичани. Специалистът обаче бе горд от пълната зала, красивата хореография, танците на балет „Фиоре”, мажоретките от състав „Самоков” и многото награди.
„Получи се истински празник. Ние имаме заслуга за това, тъй като ако не се бяхме класирали, това нямаше да се случи тук, а някъде другаде. За всичко случващо се в Самоков през последните дни помогнаха неимоверно много и ръководството на клуба, общината, кметът Владимир Георгиев“, щастлив бе Барчовски.
В спора за бронзовите медали нашите надиграха с 85:77 КК „Куманово“. Това бе трета поредна победа за самоковци над този съперник. С най-голяма заслуга за успеха бе младокът Христо Захариев, постигнал 25 точки и 6 борби. Плеймейкърът Бранко Миркович пък записа впечатляващите 10 завършващи подавания. Бане добави и 14 т.

Крайно класиране
1. Галил Гилбоа
2. Левски
3. Рилски спортист
4. КК Куманово
5. Кавала
6. Теодо
7. КК Кожув
8. Джуро Джакович
9. Морнар
10. ОКК Белград

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*