“Рилски” с инфарктна победа над “Велбъжд” в мач с 2 дузпи и 2 червени картона

Нов драматичен двубой си спретнаха съставите на “Рилски спортист” и “Велбъжд” /Кюстендил/ на 15 април на ст. “Искър” в среща от 26-ия кръг на Югозападната Трета лига. И този път, както и през есента, когато самоковци се наложиха с 4:3 в Града под Хисарлъка, Фортуна бе на страната на нашите момчета, които изковаха победата с 3:2 буквално в последната минута на срещата. В герой за “Рилски” се превърна ветеранът Иван Гемеджиев, който влезе в игра през втората част, изработи дузпа в 90-ата мин. и сам реализира 11-метровия наказателен удар.
В началото на мача нищо не предвещаваше последвалата инфарктна развръзка, тъй като още до 20-ата мин. домакините имаха два гола аванс. Първо таранът Петко Петков откри резултата, а малко след това универсалният играч Виктор Младенов оползотвори хубаво двойно подаване с капитана Васил Киров и вкара за 2:0. Кюстендилци изпробваха периодично вратаря ни Марио Райчев с далечни изстрели. При подобна ситуация гостите намалиха резултата чрез добавка отблизо на Кирил Вълов.
В началото на второто полувреме 100-процентови възможности за гол изпуснаха последователно Ангел Максимов и Доменик Аврамов. Пропуските на футболистите на “Рилски” бяха наказани в 64-ата мин., когато “Велбъжд” изравни за 2:2 чрез Николай Петков, възползвал се от нелепа грешка в отбраната на самоковския състав.
Малко по-късно Адриян Бачовски от тима на гостите получи директен червен картон за репликиране на главния съдия.
В последните минути възпитаниците на Воин Войнов се опитаха да упражнят натиск в противниковата половина. При една контраатака обаче защитникът Иван Иванов повали в наказателното поле футболист на “Велбъжд”, а арбитърът не се поколеба и посочи точката за изпълнение на дузпа. За щастие на самоковци топката се отклони от левия стълб на пазената от Райчев врата. В ответната атака резервата Йоакин Ръсовски се озова сам срещу стража на гостите Каменов, който игра непозволено с ръка извън наказателно поле. Така той се превърна във втория състезател на гостите, който бе декориран в червено, и остави съотборниците си с двама души по-малко на терена. От това се възползва опитният Иван Гемеджиев, сложил точка на спора от нова дузпа в продължението на мача за крайното 3:2.
Успехът остави “Рилски спортист” на десетата позиция във временното класиране, докато кюстендилци се свлякоха в зоната на изпадащите, на предпоследното 17-о място.
В следващия кръг “Рилски” гостува във Велинград на възродения след паузата в шампионата тим на “Чепинец”. Срещата е насрочена за събота, 22 април, от 17 ч.
“Рилски спортист”: Райчев, Янков, Колев, Иванов, Крумов, Младенов, Максимов, Захариев, Чахов /67-Гемеджиев/, Киров /30-Аврамов; 74-Ръсовски/, Петков.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*